Магазин

Припреме за "ултимат фајт" теку пуном паром: Закерберг и Маск тренирају са најбољим борцима

Иако се прашина око окршаја двојице технолошких ривала спустила након што је Маја Маск отказала борбу, ни Закерберг ни Маск се не опуштају превише, па слободно време користе да своје вештине у рингу додатно унапреде. Обојица су за себе "уграбили" најбоље од најбољих, па тако Закерберг вредно тренира са Адесањом и Волкановским, док Маска спремају Сен Пјер, Данахер и Фридман. Да ли ће до борбе ипак доћи или не преостаје да видимо, а једно је сигурно: и један и други ће бити у спектакуларној форми!
Припреме за "ултимат фајт" теку пуном паром: Закерберг и Маск тренирају са најбољим борцима© Canva / alexandraivankovic

Лансирање нове друштвене платформе Тредс, над којом је Закербергова екипа вредно радила неколико месеци уназад, у његовом љутом ривалу, Илону Маску изазвало је гнев, а ситуација је ескалирала пре нешто више од недељу дана када је први човек Твитера предложио да се "раскусурају" у рингу. Закерберг је позив радо прихватио, написавши да "домаћин" бира време и место.

Кључна особа у организацији историјског меча могао би бити Дејна Вајт, први човек УФЦ-а, који је у контакту са обојицом технолошких могула, а да ли ће се меч ипак одиграти или не, преостаје да видимо. Као потенцијална места за веорватно један од најпрофитабилнијих и најгледанијих мечева икада наводе се римски Колосеум или октагон у Вегасу, а како се раније наводило, већина средстава била би прослеђена хуманитарним организацијама.

Закерберга спремају Адесања и Волкановски

"Поглавар" Мете, Марк Закерберг, веома је озбиљно настројен на победу, па је одлучио да у свом ћошку окупи двојицу врхунских бораца - Нигеријца Израела Адесању и Аустралијанца македонског порекла, Александера Волкановског. И док је боксер и кикбоксер Адесања вишеструки и актуелни шампион средње категорије који у каријери има 24 победе и само два пораза, Волкановски бриљира у лакој категорији, а његов "скор" са 26 победа и само 2 пораза сврстава га међу најбоље борце у категорији у историји.

"Обојица имамо по једног Јужноафриканца за борбу", написао је Адесања на свом Твитер налогу, најављујући своју следећу борбу против Дријуса Дуплесиса који је, баш као и Маск, пореклом из Јужноафричке републике.

Сен Пјер, Данахер и Фридман у Масковом ћошку

Баш као и Закерберг, и Маск се опако спрема за ринг, а иако је његова мајка Маја отказала меч, шансе да се он ипак одигра и даље постоје. Како би био што спремнији, Илон је око себе окупио "крем де ла крем" ММА и УФЦ света - Џорџа Сен Пјера познатијег као ГСП, вишеструког шампиона средње и велтер категорије, Џона Данахера који се прославио као поносни власник црног појаса бразилске џију-џице и врхунски тренер и Лекса Фридмана, заљубљеника у АИ технологије и џију-џицу.

Ко је бољи - Маск или Закерберг

Корисници Твитера нису одолели искушењу да "ставе на папир" све плусеве и минусеве технолошких ривала, па су направили упоредну табелу са свим факторима који би могли бити пресудни уколико се окршај ипак догоди. Међу критеријумима су се нашле гигантске шаке, чувени потез "морж", али и грађа попут фрижидера из педесетих година прошлог века, а све указује на то да су веће шансе да Маск однесе победу.

image