Спорт

Мораће да потражи помоћ негде другде - Хабиб Нурмагомедов одбио да тренира Илона Маска

Некадашњи руски ММА борац Хабиб Нурмагомедов, одбио је понуду да буде тренер Илона Маска за потенцијалну борбу против Марка Закерберга, пренела је агенција ТАС
Мораће да потражи помоћ негде другде - Хабиб Нурмагомедов одбио да тренира Илона МаскаGetty © Richard Heathcote

Бројне ММА легенде и неки од најбољих бораца активно су се укључили у спектакл који спремају мултимилијардери Илон Маск и Марк Закерберг.

То ипак неће бити случај са вероватно најбољим у историји овог спорта - Хабибом Нурмагомедовим.

Наиме, руски ММА борац, који је у пензију отишао са невероватним непораженим учинком (29-0), одбио је понуду Илона Маска да му буде тренер.

Иако је у једном тренутку деловало да борбе неће бити, пошто је мајка Илона Маска "угасила ватру", утисак је да се ситуација променила.

Припреме за "ултимат фајт" теку пуном паром, што говори и податак да се Закерберг и Маск припремају са борцима какви су Џорџ Сент Пјер и Израел Адесања.

Агенција ТАС пренела је информацију да је власник (између осталог) компаније "Икс", односно некадашњег "Твитера", у свој камп звао Хабиба Нурмагомедова за тренера.

Маск је желео да га "орао" припрема за борбу за Закербергом, али да је понуда одбијена.

Није наведен тачан разлог одбијања понуде, али исти извор који је пренео ту информацију, додао је да на потенцијалној борби Закерберга и Маска озбиљно раде челни људи УФЦ организације.

Први човек највеће ММА корпорације Дена Вајт, говорио је раније о дуелу двојице мултимилијардера као о потенцијално најгледанијем и најпрофитабилнијем у историји човечанства.

"Хабиб је веома озбиљан у спорту којем је посветио читав свој живот. Он је човек својих убеђења и сматрам да је његова одлука да одбије такву понуду исправна", рекао је Владимир Хријунов, спортски менаџер за ТАС.

Нурмагомедов је након смрти свог оца Абдулманапа, обећао да ће се пензионисати после меча са Џастином Геичијем.

Хабиб је "успавао" Американца у другој рунди и тако одбранио појас у лакој категорији УФЦ организације. Након меча, Хабиб се емотивно опростио од активног борења.

Био је у кампу и ћошку у борби свог великог пријатеља Ислама Махачева, који је преузео појас лаке категорије, савладавши Александера Волкановског. 

image