Магазин

Шта нам доноси млад Месец у Лаву 16. августа

Сваког месеца у години Месец се једном нађе на истом месту где је у том тренутку и Сунце. Од вајкада то знамо јер је видљивост тада најмања, подложни Месечевом утицају опет лоше спавају или су променљивог расположења. Ипак, знак у ком се дешава ова коњункција на неки начин нам може сугерисати на шта да обратимо пажњу.
Шта нам доноси млад Месец у Лаву 16. августа© Artificial intelligence

Ово је потреба за ескапизмом, побећи на неко острво у себи, као кад кажемо – не излази ми се из куће. Постанемо осетљивији него иначе. Даље, може нам сметати светло у стану, куршлуси и мењање сијалица као редовна појава. Прозори треба да се оперу (баш пред кишу), играчке у дечијој соби доведу у ред. Аудио осетљивост па музика као и емисије забавног садржаја са превише површне приче и летења са теме на тему могу нас иритирати па у потреби да променимо канал наилазимо на све сличног садржаја док екран заправо не угасимо. Јер Млад Месец је и екран који се сад квари било на ТВ или лаптопу. Трепће. А мајсторима упада шпун у око, очни лекари сада имају посла и због повреда а не само нових сочива (који се сада лако  губе). Фарови могу да се покваре, јер су такође светла (Лав) а можда смо само заборавили да их упалимо. Ко носи наочаре можда добија нову диоптрију, чини нам се да лошије видимо или је до транзита мало мутно.

Како је Лав знак којим командују деца, ово јесте период када су деца осетљива. Плачу нон стоп. Тужна су. Нешто или неко им недостаје. Можда и играју неку игру, мало испробавају границе, глуму, перформанс, да виде да ли ће да упали али то неће бити лако провалити увек. Већи проблем је са одраслима који ће се сада понашати попут деце. Манипулисати, изглумити драме како би скренули пажњу на себе или ућуткати дреком и театралним наступом остале да им не пребацују.

Ово су снажне мајке, радне, способне да носе целу кућу на леђима, много агилније од очева. Али ово су и очеви које људи много више воле од тих мајки, радо виђени, који сада ако не налазе у кући добродошлицу и прихватање – могу отићи напоље. До кафане или бивше љубавнице, кад је већ позвала. Ретро Венера се такође угурала у ову коњункцију и позива на дружење макар и преко чета – младалачки. Али како је Урану досадно као и обично, и у квадрату је са свим планетама у Лаву, сада се од неке чак и бенигне комуникације може направити смак света а камоли од тајних романси и афера. Ово је време сумње (Меркур и Марс су у Девици и онај ко први посумња лако губи мир док не истера на чистину нешто што гања и што њега самог гања). Па лако може доћи до препирки, љубоморних сцена, свађа, напуштања, нагло и све то пред публиком (често баш децом). Тамо где је све у реду у односу, довољни су непозвани гости и фамилија да унесу редовни немир.

Месец и Венера у Лаву као да се такмиче око Сунца – било мушкарца или функције, позиције у кући или у фирми. Зато су ово дани женског ривалства, а како је Месец млад, старији треба да дају предност младима још кад би умело било шта у Лаву да се повуче. Мајке се зато такмиче са ћеркама, младе шефице са оним које су ту већ петнаест година али им не придају на важности пуно. Мушкарцима много боље, јер добијају пажњу, омиљеност, друштвенији су сада од жена, насмејани, уреднији, дотерани.

Ово је време за "ивенте" који не траже пуно света и изложености иако се све дешава у Лаву, више приватног типа. Свакако избегавати масе ако није неопходно.

Психолошки можемо се сада бавити својим плановима, јер време Младог Месеца најављује и нове почетке. Но, више је почетак када се Млад Месец дешава у Овну. У Лаву је тема организација која ће сад многима хронично да неодстаје. Растерати маглу магленкама у глави и обасјати пут. Увести ред, прегледност, јасноћу.

Сада је добро размишљати о томе шта је било пре нас, колевка света где је, ово је тематика свих старих цивилизација умотана у тајне и прегршт питања на која и даље немамо одговоре. Упознавање са генетиком, пореклом. Више у себе па у дубину колико је могуће, макар и као забава и успутна занимација преко документараца и слично. Јер сваки Млад Месец у Лаву је заправо слика највећих гробница – пирамида у којима су фараоне сахрањивали као што знамо и са златом и са живим људима као стражом. Добро је и за емисије и књиге на тему великих имена, познатих и славних. Али највероватније ћемо размишљати само о себи и другима у односу на нас – јер човеку је његово житије битније од фараона и свих осталих.

Млад Месец подједнако утиче на све без обзира у ком смо знаку рођени, али ако бисмо гледали где је сада жижа борбе између осећања и воље, жеља, снова и реалних могућности, где се превише дајемо (после ћемо рећи – 'одузели су ми енергију') онда би ствари изгледале овако:

Ован и подзнак Ован

Деца могу прилично да вам повуку сад снагу, ако их имате. Ако не, онда изласци и проводи за које је пожељно сад да бирате друштво и преферирате нешто приватног типа, јер нови људи сада имају маске и увежбане реченице. Лаки и брзи послови са непоузданим људима, склоност ризику поготово ако вам стварно гори за петама. Пазите како возите на местима око терена, паркова, школа.

Бик и подзнак Бик

Тема је прошлост која тражи да буде виђена, па су родитељи, кућа и ваша породична историја сада под рефлекторима. То може бити и неко фино окупљање породице после дугог времена, некада је окупљање и на гробљу поводом годишњице некога кога нема па евоцирате успомене, свакако и сузе и уздах и оно познато 'живот иде даље, шта има да се једе?'

Близанци и подзнак Близанци

Родбина, браћа/сестре, генерално људи који стално зову, социјалне мреже – све то може прилично сад да вас прекида, или ћете ви сккаутати са једног на друго. Савет је да не устајете док нешто битно не завршите иначе ћете му се вратити у три ујутру и вероватно бити будни док сви спавају. Ово је и радозналост за туђе животе, али и фиксација ако вас баш нека конкретна особа занима. Боље гледајте Селинг Сунсет на Нетфликсу.

Рак и подзнак Рак

Ситуација са новцем је крајње променљива у дану. Имате па немате јер сте ви нешто подмирили. Није баш да сте задовољни собом кад је Месец у вашој другој кући колико год да је добар ту кад је за задовољства, храну, пиће, забаву и кућне партије. Некако више дајемо него што примамо и због тога може сада да вам буде мало криво. Али ево курира из Икее и..осмех!

Лав и подзнак Лав

Сами себи, као стање разапетости (имате идеју шта бисте радили али бисте у исто време да ништа не радите) чезнете за друштвом и забавом али бисте и да будете сами. Тешко вам је сад удовољити па можете из нервозе ако вам дође кињити околину. Можда ћете бити добро расположени па ћете их онда нервирати што сте опуштени, како год ви против света.

Девица и подзнак Девица

Све оно што сте потиснули у последњих месец дана и чекате да заборавите или да само од себе прође, то вас гања сад. Кратки спојеви веш машина и апарата у купатилу, лампе свакако морате да мењате. Брига због сиромаштва и будућности генерално. Тајне везе.

Вага и подзнак Вага

Приче које сте чули у последње време које су нагло људима промениле живот и на добро и на лоше као да вас узнемирују а уједно доносе наду да ће се и вама нешто само од себе десити (да не морате ништа да предузимате, али онда: само да не буде ништа лоше...) та врста немира;

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Осетљиви сте на критику јавности (других људи) која сада може бити немилосрдна, ма колико да је површна. Позиционирање, препознавање од других и добијање оног места које сматрате да вам припада је слаба тачка ових дана.

Стрелац и подзнак Стрелац

Учење и знање, сумња у то да ли знамо довољно, шта ако није тако, па од ауторитета до "импостер синдрома" (синдром варалице) преиспитивања да ли заслужујемо то што добијамо или што смо постигли (пре свега у каријери)

Јарац и подзнак Јарац

Бивше трауме, од раскида до већих губитака који су се већ десили а које нисте процесуирали сада могу да вас стигну макар и тако што ћете се незаустављиво расплакати уз неки филм, оглас за изгубљену мачку или туђу судбину.

Водолија и подзнак Водолија

Партнерски односи су место кратког споја, али и могућност бламова у јавности (и то пред камерама, данас неко увек снима). Афере и скандали лако ако сте им склони или има простора за тако нешто.

Рибе и подзнак Рибе

Пресек стања на послу или у здрављу, здраве навике и враћање нездравим навикама да би опет били строги и увели контролу. Колеге и клијенти, муштерије, могу бити тригери за вашу личну етику у раду па ако сте се превише занели осетићете да вам не иде, да је ваш пут такав какав је, другачији. Што би рекли, 'смањи доживљаје'. Растрежњавање.

image