Магазин

Венера у Девици: У потрази за једноставним решењима

Овог октобра, вест да је Венера ушла у Девицу могла би да се најави са "Венера више није у Лаву! (коначно)". Завеса се спустила и сада треба дочекати још и да се страсти смире, енергије спусте, уземље. Да се опекотине залече. Сва силина Венере која је била у Лаву, која је храбро јуришала на љубавне фронтове овде више није то. Снага је исцурела попут песка у пешчаном сату и сада нас могу спасити само једноставна решења или она по моделу, јер неко је већ пре нас био на сличном месту.
Венера у Девици: У потрази за једноставним решењима© freepik/freepik

И као да је ова Венера у Девици (до 8. новембра) и даље на пешчаној обали, загледана у море али сада, много више у тај песак. Зато и пронађе нечији прстен, необичну шкољку малко окрњену коју ће ставити у џеп или сат који је стао на три и петнаест.

Неко мисли на мене, помислиће, док се заправо више буде питала да ли је сат стао у три и петнаест ноћу или у подне. Да ли су га изгубили туристи, можда нека жена, мајка четворо деце па није ни приметила сакупљајући дечије кофице и креме да је сат испао из несесера. Или, можда је сат припадао девојци, младој и стидљивој која је на том баш месту доживела нешто што се не заборавља у по ноћи.

А ако је нема на плажи, ево Венере у Девици у врту, пред кућом. Мисли о сестри, мајци, пријатељицама којима баш жели да се јави и са њима види ових дана што ће и учинити. А све до једне су забринуте. Имају бриге о послу, или деци, или неком љубавном или здравственом проблему. А ако није ни ту, ено је у књижарама и спрема листу за сајамске попусте. Успут баца летимично поглед на наслове, па мало коментарише фонтове и дизајн јер и сама се бави графичким дизајном већ годинама. Та суперосетљивост за нежну реч, праву реч саопштену са највећом пажњом од ње може направити рођену књижевницу што некада и буде, али ако се изражава визуелно онда су то уметничке струје где све ради брилијантно.

Ретко постане психолог иако овај период управо због љубавних проблема многе наведе да се јаве терапеутима. Такође људи док је Венера у Девици имају потребу за негом свог тела, брига о здрављу је на врхунцу, мере се калорије. Најчешћи проблеми осим козметичких, су са стомаком, варењем, цревима, тада се узимају без рецепта лекови за гастритис, пије сода бикарбона, чај од камилице, мајчине душице, а ако ништа не помогне ту је кућна апотека. Отуда је чешћа међу фармацеутима него терапеутима. У биљке и природу верује, али због лењости ако нема сервирано, и апотеке јој нису стране. Зато је важно не претеривати и не узимати како то обично саветују сви, лекове на своју руку. Јер може и да претера или изазове контраиндикације.

Љубав док је Венера у Девици треба да је пажљива и то значи да ми сами треба себе да чувамо од излагања новим потенцијалним ударима стреса. Треба нам сада неко коме се верује, ко знамо да не жели да нас повреди, да нам се свети, да нас провоцира. А како знамо? Па жалудац зна. Мисао већ доноси адекватну реакцију у стомаку. Мир и опуштеност или спазам и мучнину. То сада морамо поштовати. Никада планете у Девици нису расположене за ризик, па нема потребе форсирати себе на нешто што нам се чини да би по нас саме било претерано излагање или отварање или шта год непријатно.

Боље је бити сам у овом периоду, лечити срце медом са Романије или Голије, поготово ових дана (до 15. октобра) када је Венера у опозицији са Сатурном. Тада морамо бити осујећени ако по сваку цену будемо силили сусрет, комуникацију и слично. Јер нема равноправности ових дана. Један воли, други није ту. Или једна страна размишља много, превише а друга скоро уопште. Али је зато ово савршен период за писање. Писма, песме, блога, порука самима себи. Писање као слово по слово, ред по ред, страна по страну. Ово није писање као избацити из себе несређене емоције и стања, већ довести их у ред. Чути себе и колико год да су мисли збркане на папиру оне преко речи налазе свој ред, своје тачно место.

Сензуалност Венере у Девици је прилично уметничка у једном повученом смислу, донекле инхибираном, па су им зато фотографије често фасцинантне. Било да су са ове или оне стране камере, као медијум који не може без неког медија да покаже себе. Тако је заправо најугодније.

Избегавати и окултне ствари јер је претерано осетљива и самим тим ни хорор филмове ни било шта страшно, што може урезати језиве сцене у неуролингвистички садржај сада није неопходно. Неко од таквих ствари може и да упадне у панику, створи фобије, почне да халуцинира. А исто му се може десити и са конзумацијом опијата, само се тада то зове тровање. Деци прати све три пута дуже него иначе, узимати чисто, терати их нон-стоп да перу руке.

Посао и слободно време су овде у ривалитету. Дужности, обавезе, знане и оне незнане које ће само да улете намећу се у сваком моменту када будемо помислили да коначно можемо да попијемо кафу на миру. Зато ће нас други видети како пуно радимо, како смо презаузети, можда чак и амбициозни, а оно што се неће видети је чежња за хармонијом свакодневнице која константно измиче.

Пословно ово су дани када је афирмативно размишљати о будућности. Када без притиска да морамо да променимо посао најбоље је да почнемо да га тражимо као да га и не бисмо мењали, већ као да се само успут распитујемо за неког другог. Тада је могуће да се све посложи само и да промену ни не осетимо. Управо то Венера у Девици доноси, такве промене - нежне, без наглих стресова. Поготово када буде у тригону са Јупитером и Ураном од 17. октобра па све до краја месеца.

Још би као битне датуме навела од 30. октобра до 10. новембра када прави опозицију са Нептуном што је негде може поново вратити на болне прекиде, осећај меланхолије и туге, али искрено, мислим да ће се тада неки јесењи  вируси размилети а по вртићима можда и богиње, па да ће више одрадити у здравственом смислу. Јачање имунитета прекопотребно па је отуда вероватно добро да је Марс већ у Шкорпиону, где јачање имунитета захтева трошење снаге да би се обнављала и регенерисала. Свакако месец регенерације и исцељења, јер Венера ће успети да направи аспект са баш свим спорим планетама што је и најава једне озбиљне и дугорочније рестаурације на унутрашњем плану.

На шта да обрате пажњу хороскопски знаци док је Венера у Девици?

 

Ован и подзнак Ован

Посао преко женске особе ако сте без посла, и то у последњој недељи октобра. Лакоћа да се снађете у изазовним ситуацијама али само ако сте одморни и орни. У љубави је ово више период за паузе и размишљања о следећим корацима. Можда стратегија, а можда само пауза. Превише сте по својој природи директни и нагли за нежност и такт који захтева ова Венера, па би могли да изазовете реакције супротне од жељених.

Здравствено, време је за стоматолошке прегледе, женама гинеколошке.

 

Бик и подзнак Бик

Ваша омиљена места сада ће бити козметички салони, центри за негу тела, биоенергетичари и сви који додиром лече. Доста ћете се кретати по тржним центрима, куповати себи поклоне али и све оно што сматрате да би било здраво да се користи - било да се једе или неки кристал јер осећате како би допринео бољој енергији у кући. Апотеке нећете заобићи макар да допуните залихе. Свакако здравље је једна од битних тема за вас, а одмах затим деца и љубав. Љубав вас међутим сада више подстиче да рецимо учите астрологију, уписујете курсеве, идете на конференције и предавања јер несвесно се надате да можда баш тако некога можете срести.

 

Близанци и подзнак Близанци

Љубав је на полици, између редова, у књигама. Зато читајте. Сваки слободни тренутак, и то фикцију. Али заправо, то ће највероватније бити буквар кувања са гомилом сестриних рецепата за напитке од ловора и прављење мелема за бронхитис од меда. Библиотека здравља коју сте заобилазили решени да све што дође победите вољом и мислима. Ви сте од оних који када осете да ће се прехладити најпре верују да мислима могу да победе непогоду. Са друге стране ово је изражена креативност, лакоћа у комуникацији преко имагинативних садржаја, медија, музике, цртања. Радови и дела. За оне који су соло, ово је време када се стидљивост пробија јер допуштате сада себи машту и фантазију више него што сте себи дозволили па као да сте се сами од себе постидели. Детињастост и разиграност. Плодност такође и емотивна окупљања.

 

Рак и подзнак Рак

Препричавање догађаја који су се десили, а можда и нису, али као да је битно. Прича је важна која као и сан памти се управо онако како смо је препричали. Вама машта не недостаје и ако украсите ту и тамо мало, неће се приметити, заправо деловаће аутентичније. Свакако је прича основна тема. Причати што више, што значи виђати се са људима, одгворити на поруке, послати фотографије фамилији, обрадовати сестре, мајку или баку. У послу спремати се за интервјуе, што значи имати спреман почетак и крај. Исто тако за све пословне састанке. Не бити неспреман. Већ са миром а не у фрци излагати. Причом можете пуно да добијете у овом периоду. Размишљате о новом ауту или краћем путу.

 

Лав и подзнак Лав

Здравље на уста улази а док је Венера ту некада у виду мале округле таблете за чишћење црева, обнову желудачне флоре, решавање горушице. Тесто смањите (поготово у првој половини месеца) а стомак слушајте и за доношење неких одлука у октобру. Сестра вам може позајмити новац или је она у кризи, па од вас позајмљује. Повезивање преко новчане помоћи. Удруживање ради заједничког посла, размишљање о додатним пословима. Продужени викенд и кратки одмор јако ће вам пријати, посебно крајем месеца око 22. октобра. Партнер купује и сређује стан, или ако сте без партнера познанство приликом прославе нечијег усељења. Или ако сте агент за некретнине - преко посла, а ако је сестрина кума агент за некретнине или архитекта и слично нешто што има везе са кућама и становима, онда вас она може упознати са неким.

 

Девица и подзнак Девица

Ово је скоро сигуран знак да је време за љубав. Сатурн из ваше куће веза и брака говори о томе да је време да се брак или та веза поправи, да се стабилизује. Нептун да би могли лако да упаднете и у трипове везано за особу коју површно знате. Јупитер и Уран нуде пословне шансе. Венера је свакако мир какав такав, након дугог немира. Облоге, маске, нега и третмани. Покушајте да идете на време у кревет јер ће вас све више интелектуални процеси задржавати и водити у прокрастинацију баш као и социјалне мреже, интернет и слично.

 

Вага и подзнак Вага

Ово је један од најнепријатнијих периода за све Ваге и оне које се тако осећају. Јер ово није још увек Венера којој је до неге, одмора и лечења. Овде је у искушењу да навођењем, мамљењем, од других сазна све потребне информације о особи која јој се допада али и о послу (само да је конспиративно). Овде досипа уље на ватру и даје себи нове теме за размишљање, превртање у кревету па је инсомнија сигурна. Но, тако баш и нађе некога са ким ће да четује до зоре. У послу морате мало боље чувати леђа и не отварати све карте олако.

 

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Љубав цвета или је нема. Као да нема средине. Можда евентуално чежња за љубављу код самих, али уместо да очајавате боље да се упутите на сајам књига, на промоције у књижаре, концерте и слично где вас може изненадити сусрет са особом коју дуго нисте видели и која вас може орасположити. Друштво уметника, занесењака и причљивих који увек имају неку добру причу вам може пријати само до одређене мере и док има смеха. Пословно, ово је сигурно добра брза зарада. Често једнократна или тако с времена на време. Од лекова највише ћете трошити оне за главобољу, синусе, ушинут врат и сл.

 

Стрелац и подзнак Стрелац

Као у неком класику, баштован или собарица својом простодушном бригом и са оно пуно знања које им је тешка судбина кроз искуство наменила, на крају спасу углед неке грофице или чувеног доктора. Ово је опет онај период када вам је драго што сте ту где сте а не тамо где би углавном људи хтели да буду. Колико је људима на врху и успешнима потребна реч утехе, реч која доноси олакшање, знаћете, јер ће вам се управо такви захваљивати и можда понудити неке боље услове за посао деси ли се да су вам надређени. Период за добијање признања али и прихватања своје слободе која је права само када је неконвенционална, а ако је неконвенционална не може бити препозната како налажу стандарди и форме. Па је и вама лакше. Љубав и наклоност добијате од оних који живе животом другачијим од вашег или обрнуто, вама се може допасти неко ко одудара од уштогљеног и досадног света којим сте окружени.

Јарац и подзнак Јарац

На пут се сада иде због посла, школовања, лечења, зачећа. У инострантву или на путу су бољи изгледи свакако за опоравак, посебно од 17. до 27. октобра. Можете ухватити неку особу у лажи крајем месеца, или сазнати за приче које су о вама (ни кривом ни дужном) кружиле. Прија вам рад у заједници са јасно подељеним обавезама јер се тако послови брже заврше. Новац са пута или од донација, стипендија, фондова. Ако сте самостални у послу ово је време за идеје које траже озбиљну подршку да би могле да се реализују. Заљубљеност већа што је већа удаљеност. Ако сте у браку ово је онда идеално време да се на пар дана раздвојите, недостајање је део односа.

Водолија и подзнак Водолија

Ово је незгодна позиција за Водолије јер подстиче немир и унутрашње зебње које ће се највише тицати новца и здравља. Пословно, вуче на губитке, лоше процене или неслушање интуиције која би вам помогла да нисте ишли контраинтуитивно. Ипак крајем месеца и ви ћете осетити нешто хармоније ове Венере у Девици која доноси олакшање. Отворићете нека давно заблиндирана врата. Реновирање станова, селидбе (било ваше или туђе) могу бити догађаји који вам на пријатан начин троше немир, неизвесност, окупацију. Плус сте од помоћи пријатељима. Здравствено црева, варење, третман чишћења би вам био благотворан као и чишћење сифона и одвода у стану.

Рибе и подзнак Рибе

Венера из Девице вам намешта прилике да се представите јавности, да ојачате тржиште, клијенте или бриљирате на интервјуу и пословном састанку али са друге стране, Сатурн из Риба труди се свим силама да то онемогући форсирањем одуговлачење, лењости, потребе да се прво одморите па онда ћете све остало. Да ли нешто прихватити или не? То је многима од вас главно питање у овом периоду. Може се тицати љубави, као и новца и посла. Примамљиве понуде од којих стрепите да ће успети да вас скрену са пута. Као да само мало слабости је довољно па да се структура коју тренутно имате ма како била на моменте напорна поремети и сруши. Зато ћете највероватније Венеру у Девици живети индиректно, преко других. Бићете окружени људима који ће зрачити њеном енергијом, бити нежни, суптилни, одмерени, тактични, фини. Ако вам је добро, будите ту макар док не улети Марс у Стрелца (24. новембра) без куцања и најаве и поведе вас ка излазу.

image