Магазин

Шта нам доноси помрачење Сунца у знаку Ваге 14. октобра

Данас је помрачење Сунца у знаку Ваге. Вага је знак јавности, медија, трговине, политике, маркетинга. Тиче се интервјуа и свих јавних презентација, концерата, судова, јавних догађаја, изложба, промоција. У нашим приватним животима врло се тиче комуникације, дијалога. Какав нам је дијалог такви су нам тасови на унутрашњој ваги.
Шта нам доноси помрачење Сунца у знаку Ваге 14. октобра© AI

Најлепше је када су тасови равномерни, па све буде складно и лагано. Али са помрачењем дијалози могу бити прекинути и они глобални и ови свакодневни. Медији забрањени, догађаји на јавним местима отказани.

Питала сам људе како се осећају и да ли имају нешто занимљиво да поделе што би говорило о утицају помрачења. Једна ствар је била баш наглашена, и тиче се главобоље. Некоме због синуса, некоме се мути вид, манта, више њих се жалило на несаницу. Али од догађаја које бих директно могла да повежем са утицајем помрачења ни трага ни гласа. Јер након Девице као последњег личног знака, са Вагом креће колективни серијал. Ако је Ован (знак преко пута Ваге) 'ЈА САМ', Вага је 'МИ СМО'. Тиче се колективног, удруживања, сарадње а како сви ми већ дуго живимо уместо личних живота политику и друштво, није ни чудо да нам се у животу све врти око онога што ће се као вест појавити на ТВ.

Отуда очекујем да ће ово помрачење много више у наредних шест месеци донети вести које се односе на актуелне светске политичаре и њихове судбине. На познате и славне и њихове судбине. На трговину и санкције (помрачење као прекид сарадњи, трговинске размене али и формирање нових савеза). Од земаља у знаку Ваге, то је најпре Кина. Има је затим доста Аустрија, посебно Беч. Вага је и равничарски знак па у географском смислу тиче се таквих градова. У Ваги би све да изравнамо. Да буде праведно, једнако. Да нема напора, успона, низбрдица. То чак највише због естетике. Лепо је ходати по равном јер онда можемо да назујемо и оне ципеле са штиклом. Естетско је везано за лепоту града и лепоту осмеха, отворености. Вага не може да се похвали снагом. Зато је очекивано да смо ових дана некако без снаге. Без одушевљења. Равни.

Помрачења како рекох 'важе' шест месеци. Нама ће се ту задесити и парламентарни избори. Ванредни. Вага не говори о резултатима избора, али говори о помрачењу буџета и притисцима на јавност кампањама. О раскидима сарадњи, дилова, спонзорстава (као подршке) са онима које су подржавали. О прекидима политичких бракова. Разилажењима у политичким круговима. О гашењу медија или просто, као када неко већи купи мању редакцију иако је и та мала заправо доста праћена, али је мања. Укидање неких програма. То највише због тога што помрачење носи овог пута Меркур који се заједно са Сунцем и Месецом налази данас у том кругу. Меркур је овде као матичар који некога венчава, и онда цео свет прича о том 'браку'. Но, то баш и није срећна судбина по једног од њих. Јер у колективном несвесном је веровање да помрачење говори о томе да нека неман, змијурина, може прогутати Сунце. Ако очекујете да вам кажем ко је Сунце, одмах ћу рећи да не знам. Старији свакако, јер је на заласку у Ваги док би у Овну био млађи, затгенутији. У Ваги није, више се 'пустио и опустио'. Преносим вам више симболику саме космичке догодовштине.

У трговини то је када велике рибе поједу мале. Тако се ту може очекивати да мањи затварају послове јер их већи истерују са тржишта. Тржиште је Вага. Или наиђете на кинеску радњу затворену због инспекције на месец дана.

Здравствено, Вага се тиче коже, бубрега, лумбалног дела кичме, хормона. Како има везе са естетиком, тиче се и естетских захвата којих ће вероватно бити и то највише по питању спуштених капака.

У индивидуалном смислу Вага је сваки ортаклук, и сваки брак. Прво то. А тек након тога стил, лепота, уметничке тенденције, слух, комуникација, куповина. И зато је место пословних сарадњи као и емотивних односа само за оне који су у вези и имају ту другу страну уз себе. Ту се управо могу дешавати сада промене. Нова фаза креће данас. Но, Вага је женски знак и представља жене које се намећу да буду вољене, виђене, популарне, јавно успешне, доминантне. А мушкарци су ту више окренути лепоти, сарадњи, комфору, новцу и женама. Такође и некрентинама које не служе егзистенцији (као стан за живот) већ луксузу (више као викендица на Палићу). Зато се ни не тиче свих нити ће дотаћи све, јер прелиминарно услов је да се живи ипак на високој нози, да се имају услови за такве потезе.

А Меркур који је ту са Сунцем и Месецом су деца. Деца преко којих родитељи тргују, манипулишу, условљавају, улазе у ривалство. (Глобално су Меркур - медији, новине преко којих до јуче савезници у добру и злу, ратују). У браковима зато помрачење може донети агресију и губљење контроле ('мрак на очи') као и губитак достојанства и поштовања за другу страну. ('не могу да га/је гледам') Овакви моменти гледано из угла људске природе могу бити и чиста људска ствар без икаквих последица где ће нам после три сата бити све нормално као пре. Тамо где се то стање заправо запатило, помрачење може донети русваје. А деци трпљења и развлачења, јер су овде као мали 'плави шлемови' који не би да изгубе контакт ни са једним ни са другим. Пружају руку (што је Меркур) и мами и тати који дете заправо муче а да тога нису свесни. Ово је надметање на суду такође. Деца нешто старија, почињу и она да тргују и маневришу у причи са родитељима вођена њиховим примером.

У науци овакви периоди могу бити важни. Тада нешто што је било у мраку уме да угледа нови дан. Јер ово је Млад Месец заправо који најављује почетак новог циклуса. Тако се десило да је јуче тридесет година након пљачке, враћена слика у музеј у Глазгову. Са друге стране, гомила уметничких вредности покрадених у Украјини од почетка рата налази се на црном интернет тржишту. И управо тај такозвани 'Блек Маркет' где се тргује свиме чим се не сме – и јесте једна од тема помрачења у Ваги. И ми можда пронађемо нешто изгубљено, или нам га врате. Или се врати у неком новом облику.

Но, најгора слика која ми пада напамет за ово помрачење и то баш због Меркура јесте клевета. Јавна срамота, унижавање, петљање, "троловање", закувавање како би непријатељ ослабио. Ово су некада давно огласи у новинама "Одричем се своје жене..." и слично. Као што је ово искључено светло, мрак, тмина, тако је и искључивање из јавности, друштва – опет некада, линч, јавна суђења и слично. Последњи пут када је било помрачење у Ваги (октобар 2005) почело је јавно суђење Садаму Хусеину. Данас су та јавна суђења на ТикТоку, па млади најбоље да апстинирају што чешће када су социјалне мреже и ако и налете на неку 'врућу тему' нека се не петљају.

Колико год звучало апсурдно, због Меркура, ово је време када ће учестати крађе, јер све у Ваги је 'на изволте'. А сва места која имају префикс "јавни" су епицентри крађа или других инцидената (јавни превоз, јавна управа, јавне лицитације, јавне гараже у близини тржних центара, догађаји на отвореном)

Ево где ће се ком хороскопском знаку затећи помрачење Сунца у Ваги:

*Имајте на уму следеће: то што напишем не значи да ћете осетити још колико данас! Али до истека тих шест месеци колико траје, неке ствари ће у конкретним пољима сигурно бити другачије. А да би постало нешто ново, најпре нешто старо мора да оде, заврши се.

Ован и подзнак Ован - вама ће се помрачење наћи у сектору брака и пословних партнера. Може вам донети упетљавање трећих особа (емотивно) макар о њима само размишљали јер су и Чворови и даље на оси Ован-Вага. Такође вас се тиче све у вези догађаја на јавним местима. На приредбама, представама, за говорницом, пред публиком. Ликови који се појављују су такође из јавности, угледни, награђивани, и помрачење не значи да ће се десити нешто лоше. Можда ћете на неком концерту имати осећај као да сте се поново родили. А можда и откажу све.

Бик и подзнак Бик - код вас се помрачење затекло у пољу посла и здравља, подређених, као и ваше службе другима. Отпуштање радника, запошљавање нових. Смене. Рад у сменама такође. Промена фирме или тима са којим радите. Ово су и кућни љубимци о којима сада није лоше да поведете више рачуна. Ово су даље адвокатске канцеларије, нотари, салони за негу лепоте, музичке радионице за поправку инструмената, сваки студио, продукција, модни атеље, магацини. Ово су вероватно два паралелно посла, један који волите и други који вас издржава.

Близанци и подзнак Близанци - Вама ће се помрачење Сунца наћи у пољу романтичних љубави па су преокрети лако могући. Ово су и спортски догађаји па водите рачуна ако намиришете могуће нереде на трибинама. Од амбијената - то су основне и средње школе које се сада могу реновирати а деци мењати распоред, учионице и сл. Тиче се сваког дворишта, арене, стадиона, сале, бине, трибине, позоришта. То су и сва места где се људи забављају, клубови, дискотеке, ређе кафане, али и свака радња, локал само због Ваге, пре бутик, салон намештаја, галерије, мада је то и свака продавница где можете купити све и свашта - Кинеска радња. То су и Тргови у близини позоришта. То су дакле места на којима можете се заљубити или раскинути. Или вас неко може покрасти. Продавци могу бити некада изразито агресивни или нервозни када им са овим помрачењем уђете у радњу. Такође сте неумерени када је забава, игра у питању.

Рак и подзнак Рак - Овде најпре поведите рачуна да нешто није украдено испред куће на селу, на неком плацу где можда не боравите често. Ово је проблем са видом, као и промене у ритму свакодневних рутина. Склоност сугестијама па пазите кога слушате. Снови вас могу оптеретити. Могућ квар екрана, телевизора, фрижидера, шпорета, бојлера. Изложбе. Промена у сектору дома или некретнина као грађевинских објеката. Промена извођача радова ако се нешто гради, промена адресе. Исписивање па пријављивање. Рођење детета. Смена генерација у фирми, поготово породичној. Здравствено стомак, склоност алкохолу.

Лав и подзнак Лав - Ово је такође трговина али више она која укључује курирску службу - слање и примање, извоз и увоз. Проблеми у транспорту. Нешто шаљете. Трудићете се да све буде фер плеј и ту могу бити ваши тригери за немир. Занатлијски дар и креативни импулс да нешто створите, напишете, направите, мајсторишете. Ресторани поред пута, као мала стајалишта пре него се пут настави. Ово су све широке улице. Како је треће поље и поље саобраћаја, фарови и сва светла у колима треба да буду исправна. Огледала такође, ретровизор ако је поломљен сада га замените. Мобилни и лаптоп могу да се покваре. У љубави период за преписке. Музика директно утиче на расположење. У послу ово је слање фактура, па пазите да неку нисте прескочили. Здравствено тиче се плућа, дисајних органа, рамена, руку. Ово је не велика тетоважа коју ће неко сада ставити у име љубави.

Девица и подзнак Девица - Велики поклони, лепа градска места, стара здрања са високим плафонима, салонци и слично. Друштво и посао могу да се споје само не журите са обећавањем било чега. Прекомерност у јелу, пићу, игри, забави или потпуно одсуство истих, као да нема средине. Иста ситуација је и са новцем. Или долази у налетима или га нема уопште. Може донети губитак накита, вреедних ствари. Добро за реституцију за оне што су кандидати. Здравствено - контролишите шећер и притисак, а жене штитну. Трговина уметничким предметима, шминком, све везано за  естетско. Залагаонице злата. Мењачнице. Продавнице лепог посуђа и декоративе јер сте вероватно решили све да промените. А ако сте то већ учинили онда тргујете старим намештајем на аукцијским сајтовима.

Вага и подзнак Вага - Вама је помрачење у кући личности, срећа у несрећи је што Вага није агресор. Због тога ћете и на неке провокације одговорити флегматично као да вам се срозао притисак. А провокација ће бити. Најбоље је потпуно игнорисати. Они којима пружате своје услуге (ма чиме се бавили) наметаће своје, неће поштовати ваше границе и вући ће вас за рукав. Најбитније је да немате суђења у овом периоду. Биће чупаво и неизвесно до самог краја буде ли их било, као у ТВ сапуници. Проблеми са видом или очима, очним притиском. Одмарајте очи, ставите облоге од камилице превентивно. Проверите вид у сваком случају. Нове наочаре. Проблем са притиском, јер глава пада. Поспаност, па опрез у саобраћају.  У љубавним односима нешто ново што је важно самима. Може вас неко упознати са другом особом. Заузети се могу доста мимоилазити са партнером па као да се не видите. Један пош'о, други дош'о.

Шкорпион и подзнак Шкорпион - Како Вага нема пуно снаге, што сам већ споменула а нема је ни дванаеста кућа у којој ће вам се затећи помрачење, најбоље је да што више одмарате, да пробате да се наспавате иако снови могу бити чудни и интензивни. Љубав ка езотерији, тароту и сличним техникама. Сусрети са пророцима и онима који 'нешто виде'где нико други ништа не види (шољица кафе, нпр). Спавање по хотелима близу граница или на периферији града. Путовања или одсуства на пар дана, даље од куће. Избегавати поморске путеве, на броду лопов. Тајно снимање разговора, шпијунажа, издаја, праћење, детекција.

Стрелац и подзнак Стрелац - Код вас живот може добијати обрисе реда. Макар мало за почетак, а опет довољно да вам се врати воља да диригујете својим животом. Промене у врху фирме или промена фирме. Ако сте самозапослени намећете ред и организацију себи свесно ризикујући да због тих промена можда изгубите нешто клијената или новца. Ризик сигурно. Јавни догађаји са пријатељима, концерти, кафе али већина свега унапред испланирана. Учествовање на јавним лицитацијама, тендерима, такмичења и конкурси. Могући су добри исходи ако се пријавите. Могућа радикална промена онима који је већ дуго призивају управо тиме што ништа не мењају годинама.

Јарац и подзнак Јарац - Иако можете бити у минусу са акцијом и предузимљивости могу вам се отворити шансе да посматрајући друге донесете нове закључке и стратегије. Чежња за јавним признањем, наградама. Као и од бранше - да признају ваш рад. Од породице вам треба исто то, само ћете то признање најтеже добити. Као да сви други лакше виде колико сте се трудили и колико сте добри у ономе што радите, док најближи се надмећу. Истеривање правде и могући конфликти унутар породице посебно када се нема јасна хијерархија у којој би свако имао своје место, па самим тим и одговарајуће обавезе. Лоше за ваше надређене, могу имати велике проблеме. Емотивно сте у отпору променама које долазе вољом партнера, па је однос напет.

Водолија и подзнак Водолија - Путеви због конгреса, јавних наступа, трговине. Пуно вожње, промене возила, преседања, исцрпљеност на путу ако је пословне природе. А ако је приватне - опоравићете се и оснажити, али морате бити окружени старим градовима, архитектуром и лепим људима и улицама. На факултетима, идете даље, нарочито након тешких испита, то ће бити право олакшање. А ако предајете, промене прописа и правила уносе хаос у одређеној мери. Најгоре за суђења која могу имати преокрете. У емотивном животу све негативно оставите иза себе и буквално се ресетујте и било сами или заједно, са партнером крените да градите однос од нуле.

Рибе и подзнак Рибе - Вас чека напоран период и то више у физичком смислу као изазов за вољу да не прави предах док све не завршите. Сада је тренутак да себи признате шта стварно највише од свега хоћете (а не желите) и покрените се у том правцу. Циљ недвосмислено мора бити велик, несвакидашњи, нешто где вам други лако могу завидети и где баш зато нећете устукнути. Но, најпре морате имати једно велико пражњење, драматично, интензивно. Избацити из себе све неправде које су вам се десиле успут. Емотивно фокус је на сексуалности ако сте у вези. А ако сте слободни онда је ово више еприод за апстиненцију док не стигнете до правог циља заобилазећи све потенцијалне промашаје.

image