Магазин

Московска недеља моде је у току - модна позорница која слави културну разноликост

Московска недеља моде почела је почетком месеца и трајаће до 8. марта. У руској престоници окупљају се бројни дизајнери и то не само из Русије, већ и из Бразила, Индонезије, Кине, Индије, Турске, Јужне Африке, Костарике, Етиопије, Египта.
Московска недеља моде је у току - модна позорница која слави културну разноликост

Московска недеља моде која је у току, ове године је смештена на две иконичне локације: Мањеж, главна изложбена дворана која се налази у близини историјских знаменитости попут Кремља и Црвеног трга и међународног RUSSIA EXPO-а у парку ВДНХ.

Љубитељима моде у Москви су се представили интернационални дизајнери из скоро свих делова света, али и локални брендови. Примећено је да руски дизајнери спајају наслеђе са иновацијама: на пример, Ерми интегрише древне дизајне костима са модерним текстилима, док млади московски бренд BITTE__RUHE истражује естетику сирена са својом линијом хаљина и панталона. Бренд Кузина добио је аплаузе за свој инклузивни приступ, представљајући моделе са Дауновим синдромом.

Само отварање овог значајног модног догађаја је обележило присуство многих медијских и јавних личности, као и светских звезда. Између осталог, ту су биле италијанска филмска икона Орнела Мути, кинеска глумица Лилy Ји и други.

Овај догађај који слави моду привлачи пажњу преко 70 хиљада посетилаца и 5 милиона онлајн гледалаца сваке сезоне и нуди платформу дизајнерима који желе да освоје глобално тржиште.

Поред ревија, догађај обухвата професионални изложбени простор који привлачи стотине бутика, богат програм предавања и радионица, као и фестивал посвећен моди у филму.

image
VV inauguration
banner