Магазин

Грешке које не би требало да правите када идете на дуг лет авионом

Дугo путовање авионом сигурно није најудобније искуство, али постоји неколико честих грешака које несвесно правите, а које вам можда погоршавају доживљај. Шта би требало да избегавате да бисте имали најбоље могуће искуство у ваздуху?
Грешке које не би требало да правите када идете на дуг лет авионом© Pexels/Victor Freitas

Припрема за дуг пут може бити стресно, а предузимање још неколико додатних корака можда делује као превише обавеза. Међутим, потребно је врло мало да себи обезбедите што удобнији лет - само се побрините да избегавате следећих седам ствари:

Ношење неудобнe одеће

Најчешћа грешка коју људи праве на дуготрајним летовима је да се не обуку како треба. С обзиром да ћете седети на истом седишту шест или више сати, неопходно је да вам буде што удобније.

Избегавајте тешку и непрактичну одећу, а уместо тога изаберите меке тканине и еластичне материјале, у којима можете лако да се крећете. Такође, с обзиром на промену температуре у кабини, препоручљиво је да увек бидете слојевито обучени, чак и током летње сезоне.

Удобна одећа не мора да буде тренерка и обична мајица, али је важно да било који одевни комад који одаберете буде квалитетан и омогућава вам да се крећете несметано. На крају, обратите пажњу на обућу. Из хигијенских разлога, стјуардесе не препоручују да се изувате, чак ни током дуготрајног лета, тако да је најбоље да носите обућу која није уска и неудобна. Ако носите патике, сетите се да повремено опустите пертле.

Избор места поред тоалета

Ваш избор седишта може да направи велику разлику у квалитету вашег лета. Ако желите мир, размислите о избору седишта које није у делу где је врло прометно, попут тоалета. Иако звучи практично, гужва испред тоалета, па самим тим испред вашег седишта, неће бити пријатна.

Најбоље је да одаберете место даље од њега, како бисте повремено устали и протегли ноге, па се потом вратили у мирнији део авиона.

Гледање на сат

Тешко је одолети проверавању сата, али у већини случајева делује као да време спорије пролази када кренете да обраћате пажњу на њега. Препустите мерење времена професионалцима и сконцентришите се на своју удобност.

Летење без сопствене забаве

Пре лета, пребаците филмове, музику или подкасте на своје уређаје као што су телефон, таблет или лаптоп и уверите се да су потпуно напуњени пре путовања, како бисте имали загарантовану могућност за разоноду.

Многи помисле да могу да издрже неколико сати без тога, али често се покају. Не би требало искључиво да се ослањате на избор забаве који пружа авионска линија, јер вам можда неће одговарати или неће правилно функционисати.

Мислите да морате да причате све време

Када путујете са колегама, не морате увек нужно да седите поред њих. Осим ако не морате да радите заједно током лета, изаберите своје посебно место на пословном путу које би, по могућности, било мало удаљено од колега. Имаћете доста заједничког времена на аеродрому, а затим на свом одредишту.

Исто важи и за разговор са непознатима - нисте у обавези да причате са оним који седи до вас само зато што је он расположен за ћаскање.

Ослањање на авионску храну

Никада вам није загарантован велики избор оброка и ужина, тако да је најбоље да добро једете непосредно пре лета или да понесете сопствену храну.

Опције за храну у авиону често могу бити ограничене, тако да ово гарантује да ћете моћи да једете шта желите и када желите, што сигурно олакшава дуг и напоран пут.

Занемаривање бриге о себи

Када сте на лету који дуго траје, можда се осећате као да сте у некој алтернативној стварности, у којој време и правила не важе, али је и даље неопходно да водите рачуна о себи и свом телу када год можете.

Устаните да прошетате и истегните се сваких неколико сати, ваше ноге ће вам бити захвалне када слетите. Не заборавите да се хидрирате, понесите вештачке сузе за очи и креме за лице (јер се кожа и очи често исуше током лета), узимајте све витамине и лекове који су део ваше свакодневне рутине... Ако учините све што можете да се бринете о себи током лета, боље ћете се осећати током и након путовања.

image