Магазин

Шта највише занима странце када је реч о руском народу? Гугл има одговор на ово питање

Русија и руски народ су одувек били интересантни странцима због своје историје, културе и обичаја. Захваљујући Гуглу сада имамо прилику да сазнамо и шта је то највише интересовало припаднике других нација када је реч о овој земљи и њеном становништву.
Шта највише занима странце када је реч о руском народу? Гугл има одговор на ово питање© Canva / alexandraivankovich

Гулг претраживач има одговор на све, а сјајна ствар је што има способност и да сугерише наставак питања на основу најчешћих упита других људи широм света. Увидом у претрагу на Гуглу можемо много да закључимо о томе шта је то што једну земљу и њен народ издваја од осталих, а ми смо сабрали све занимљивости на једном месту. Ево шта странце највише интересује када је реч о Русији и о народу који у тој земљи живи.

Шта се највише "гугла" о Русима

Рејтинг најчешћих питања везаних за Русију је прилично шаренолик. Међу најпопуларнијим упитима нашли су се они историјски, политички, верски и лингвистички, а има и оних који се тичу навика које руски народ има. У претрази смо користили кључне речи "Why do Russians", односно "Због чега Руси", а ово су неки од најзанимљивијих појмова који су се појавили у наставку.

  • Због чега Руси носе Адидас
  • Због чега Руси пију вотку
  • Због чега руси говоре "товаришч"
  • Због чега Руси пишу "))"
  • Због чега Руси воле мачкe

Сада када знамо шта највише интересује држављане других земаља када је реч о Русима, можемо и да одговоримо на ова питања, како бисмо решили све недоумице и открили можда неку другу страну нације, о којој до сада нисте ништа знали. 

Због чега Руси носе Адидас

Љубав руског народа према бренду Адидас постоји још од 1980-их година када су западна мода и култура стигле у земљу. Адидас је постао симбол статуса и стила, нарочито међу младима. Поред тога, Адидас тренерке су постале популарне због своје удобности и практичности у руској клими. Данас је овај тренд еволуирао у културни феномен, а Адидас је и даље популаран избор у руској моди и уличној одећи.

Због чега Руси пију вотку

Током историје Русије, вотка је била незаобилазни део свих друштвених, политичких и породичних дешавања - без ње није могло да прође ниједно окупљање, било да је у питању прослава венчања, унапређења, рођења детета или одласка у војску. Осим тога, она је и "универзално пиће" које иде уз све - од рибе (усољене, димљене или сушене), преко хлеба и сала (сланине) и обавезних киселих краставчића, па све до плодова мора и кавијара.

Због чега руси говоре "товаришч"

Реч "товаришч" данас можете у Русији можете чути на сваком кораку - тако се међусобно ословљавају колеге са посла, комшије, продавци у самопослугама и људи у градском превозу. У свакодневном говору "товаришч" значи "друже" или "пријатељу", али то није одувек било тако. У доба комунизма бољшевици су га користили у обраћњу онима који су наклоњени револуцији и совјетској држави.

Због чега Руси пишу "))"

Уколико сте се икада дописивали са неким Русом или Рускињом на неформалан начин сигурно сте приметили да на крају реченице (а понекад и на средини) они стављају једну или две затворене заграде. У савременом руском језику овај знак користи се као "смајли", само што смо ми навикли да га пишемо са две тачке на испред заграде, а Руси су то упростили. Када у поруци стоје две заграде једна иза друге "))" то значи да је нешто баш смешно или да им је конверзација пријатна.

Због чега Руси воле мачкe

У Русији се на култ мачака гледа са пуно поштовања, а у народу постоји чак и пословица "Без мачака живот није исти". Шта је тачно допринело овом феномену не може се са сигурношћу рећи, али је познато да су оне биле верни саборци у разним историјским биткама и ратовима. Данас је један од највећих и најлепших музеја на свету, Ермитаж, мачкама поверио чак и безбедност читавог комплекса!

image