Магазин

Одржано друго полуфинале Песме Евровизије - познати сви финалисти

У другом полуфиналу "Песме Евровизије" синоћ је изабрано још 10 земаља које ће се наћи у финалу у суботу 11. маја у шведском граду Малмеу.
Одржано друго полуфинале Песме Евровизије - познати сви финалисти© TANJUG via AP Photo/Martin Meissner

Захваљујући гласовима гледалаца, након наступа у Малме арени од 16 такмичара у финале су прошли Летонија, Аустрија, Холандија, Норвешка, Израел, Грчка, Естонија, Швајцарска, Грузија и Јерменија.

Друго полуфинале, у директном преносу Радио-телевизије Србије, протекло је уз уобичајено разноврсне, визуално раскошне наступе музичара.

Најишчекиванији наступ, услед пропалестинских протеста и звиждука посетилаца упућених на проби, био је Израелке Еден Голан, која је сигурно извела песму "Hurricane", иако се могло чути да подршка у дворани није била здушна.

Мегара из Сан Марина понудила је техно панк песму "11:11" у стилизацији манга стрипа, док је Швајцарац Немо одушевио изводећи "The Code" док се вртео у ружичастој бундици и сукњици на кружном подијуму.

Дашак скандинавског метала донели су норвешки Гате са "Ulveham", а Холанђанин Јуст Клајн је песму "Europapa" завршио дирљивом посветом преминулом оцу и поруком о свету без граница.

Из првог полуфинала одржаног у уторак у финале су се пласирали представница Србије Теја Дора са песмом "Рамонда", као и хрватски музичар Бејби Лазања и словеначка поп певчица Раивен.

Тада су се пласирали и Португал, Украјина, Литванија, Финска, Кипар, Ирска и Луксембург, а директно у финале иду домаћин Шведска и "велика петорка" - Француска, Немачка, Италија, Шпанија и Велика Британија.

image