Свет

Више од стотину украјинских официра извршило самоубиство, војници масовно дезертирају

Случајеви самоубиства забележени и међу војницима који пре почетка војне операције у Украјини нису имали никаквог искуства
Више од стотину украјинских официра извршило самоубиство, војници масовно дезертирајуwww.globallookpress.com © Sadak Souici

Сто двадесет официра Оружаних снага Украјине извршило је самоубиство у периоду од јуна до августа ове године, пренели су данас руски медији.

Међу онима који се одлуче на овакав корак велики број је и оних који су обични војници, односно оних који су без некаквих чинова и који претходно нису имали никаквог ратног искуства. 

"Недостатак искуства такође доводи до одбијања војних лица да извршавају наређења команданата, као и то да они немају жељу даље да служе војни рок. У периоду од јула до августа, у редовима Оружаних снага Украјине откривено је 4.275 случајева дезертерства и одбијања да се изврше наређења команде", пренео је руски медиј "Украина.ру" на Телеграму.

Ситуација је, како је наведено, тренутно још гора, јер се изнети подаци односе само на лето ове године.

 

Руски медији писали су последњих недеља да све више припадника украјинских снага не жели да се бори против руске војске. Украјински војници које су руске снаге заробиле открили су да обука коју пролазе није адекватна, укључујући и ону која се спроводи у Великој Британији.

Према њиховим речима, учесницима је била обећана квалитетна обука, али до тога заправо није дошло. 

image