Русија

Помоћник Рогозина преминуо, а он у војној болници у Ростову на Дону

Током украјинског гранатирања хотела у Доњецку, рањен бивши директор "Роскосмоса"
Помоћник Рогозина преминуо, а он у војној болници у Ростову на Донуwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев

Бивши директор "Роскосмоса" Дмитриј Рогозин саопштио је да је у гранатирању хотела у Доњецку у којем се он налазио у среду увече погинуо његов помоћник.

"Дмитриј Рогозин и још две жртве украјинског гранатирања хотела пребачене су из Доњецка у Војноклиничку болницу Ростов на Дону. Тренутно се обавља преглед и пружа неопходна медицинска помоћ", рекао је Рогозинов помоћник. 

Бивши шеф "Роскосмоса" рањен је синоћ током украјинског гранатирања хотела у Доњецку. 

"Био је то радни састанак, у уском кругу и у мирној атмосфери по повратку из једне од наших добровољачких јединица. У овом хотелу живимо последњих месеци, а за осам година непријатељ ниједном није гранатирао ово место. Некако су процуриле информације, а око 19.45 било је неколико високопрецизних погодака, укључујући и место где смо се ми налазили. Гађали су нас калибром 120 или 155 мм. Истрага ће утврдити одакле и ко", рекао је Рогозин.

Он је додао да је рањен у леђа, као и да га чека операција. 

"Рањен сам у леђа. Живећу. Гелер је прошао центиметар од кичме. Рањено је још неколико мени блиских људи", поручио је бивши генерални директор државне корпорације "Роскосмос".

Он је додао да има рану, као и да га је погодио метални фрагмент величине 3 пута 4 мм, који је ушао изнад десне лопатице.

"Лекари из Доњецке Народне Републике пружају неопходну помоћ Дмитрију Рогозину и специјалистима из групе војних саветника који су се нашли под ватром у Доњецку. Рогозин своје стање оцењује као задовољавајуће. Сада је на још једном превијању. Према речима лекара, фрагмент мине који му се налази у кичми не може да се извади", рекао је Рогозинов помоћник.

Рогозин је раније рекао да су аутомобил у којем се налазио, гранатирале украјинске трупе у правцу Угледара.

image