Спорт

Тренер Ђоковићевог ривала зна ко је "газда": Новак је и даље најјачи на свету

Стручњак који ради са Јаником Синером нема дилему ко је најбољи играч на АТП туру
Тренер Ђоковићевог ривала зна ко је "газда": Новак је и даље најјачи на светуGetty © Christopher Pike / Stringer

Ближи се крају 2022. година, а самим тим, и старт нове тениске сезоне. Уочи нове сезоне, Новак Ђоковић је играо егзибицију у Дубаију и ускоро га очекује повратак у Аустралију после овогодишњих проблема и његове депортације из те земље.

Но, иако је Новак Ђоковић тренутно пети на АТП листи, у свету тениса и даље има много оних који верују да је Србин тренутно најбољи играч света.

Један од њих је Симоне Ваноци, тренер италијанског тенисера Јаника Синера. Он верује да АТП листа тренутно не показује реално стање, јер Ђоковић није могао да учествује на два гренд слема и четири мастерс турнира током 2022. године, због тога што није вакцинисан против корона вируса.

"Новак Ђоковић је и даље најјачи. Када добије прилику да игра, у већини случајева побеђује", рекао је Ваноци за "Коријере дело Спорт", алудирајући на пет титула Ђоковића у години за нама, на пет различитих нивоа (гренд слем, Завршни мастерс, турнири из серије 1000, 500 и 250).

Са друге стране, ова година није била идеална за Синера, пошто је Ваноцијев пулен освојио само титулу на турниру у Умагу.

"Јаник има потенцијал да освоји гренд слем, али се шанса није указала. Мораћемо да будемо спремни да искористимо прилику која ће нам се указати. Кључна реч је континуитет. Од младих играча, са друге стране, Мусети мислим да може да направи искорак. Видео сам да се побољшао на брзим подлогама", рекао је Симоне Ваноци.

image