Спорт

Надал: Не можемо и Ђоковић и Федерер и ја да будемо најбољи свих времена

Шпанац је поручио да ће само један тенисер моћи да се зове најбољим у историји тог спорта, истакавши да би волео да баш он буде тај
Надал: Не можемо и Ђоковић и Федерер и ја да будемо најбољи свих временаGetty © Julian Finney / Staff

Завршена је тениска 2022. година, у којој је Рафаел Надал многе изненадио освајањем два гренд слем трофеја. Титуле на Аустралијан опену и Ролан Гаросу довеле су га до рекордна 22 тријумфа на највећим турнирима.

Уочи све ближег старта нове сезоне, легендарни Шпанац је истакао да жели да буде најбољи тенисер свих времена и да неће бити могуће да тај опис поделе чланови "велике тројке".

"Прошла сезона је за мене била фантастична јер сам освојио два гренд слема упркос тешким тренуцима и повредама. Сада се осећам много боље. Не желим више да се жалим на повреде, испада да стално причам о томе. Још не размишљам о крају каријере", рекао је Надал за шпанску "Марку".

Мајорчанин тренутно има једну више гренд слем титулу од Новака Ђоковића и две од Роџера Федерера, легендарног Швајцарца који је ове године завршио каријеру.

"Не досађују ми расправе о томе ко је највећи тенисер. Мој став према томе се није променио све ове године. На крају ће бити само један највећи. Неће бити лако дефинисати ко је то, јер свако има неке своје аргументе. Уосталом, двојица од нас тројице смо још увек активни тенисери. Мени је најбитније да смо и Федерер и Ђоковић и ја остварили много више него што смо сањали и исписали историју. Наравно да желим да будем највећи. Није ми то опсесија, али желим", рекао је Надал.

image