Спорт

Дончић са друге планете - "сипао" 60 поена, овакав меч НБА никад није видела

Невероватно је шта све Лука Дончић успео да уради на мечу против Њујорка - Далас са њим једноставно није могао да изгуби, а били су јако близу
Дончић са друге планете - "сипао" 60 поена, овакав меч НБА никад није видела© Tanjug/AP Photo/LM Otero

Знамо да је Никола Јокић невероватан - двоструки МВП НБА лиге одиграо је скоро савршену утакмицу у победи Денвера. Али изгледа да је озбиљног конкурента за награду најкориснијег играча лиге добио у још једном играчу са српским коренима - Луки Дончићу.

Словеначки кошаркаш оборио је рекорд међу играчима који долазе са Балкана и постигао невероватних 60 поена у победи Даласа над Њујорком 126:121, уписавши "трипл-дабл" какав у историји НБА лиге није виђен.

Дончић је пружио још једну спектакуларну партију у дресу Маверикса, пошто је прво успео да на својим плећима уведе тим у продужетак избегавши пораз у последњој секунди, а онда и да у додатних пет минута поведе тим ка тријумфу.

Није Дончић само убацио 60 поена, већ је и то урадио из фантастичан шут из игре (21/31), док је убацио и чак 16 слободних бацања. Уз све то, Словенац је имао на свом конту и нестваран 21 скок и 10 асистенција. Све то за 47 минута на паркету, од могућих 53.

Да све буде невероватније, Дончић је при резултату 113:115 за Никсе, на четири секунде пре краја, намерно промашио слободно бацање. Лопта је некако успела да му се врати у руке, а он је одмах погодио за изједначење и огромно радовање.

Не само да их је одвео у продужетак, него је Дончић у додатних пет минута додао још седам поена на конто Даласа. Тако се први пут у историји НБА лиге десило да неки играч заврши меч са најмање 60 поена, 21 скоком и 10 асистенција.

Помоћ је имао у Динвидију који је убацио 25 поена, и Вуду који је додао 19. За Никсе, грајмс је убацио 33 поена, а Рендл 29. Ипак, против оваквог Дончића се једноставно не може...

Standings provided by Sofascore

image