Спорт

Мари одушевљен својим подвигом: Последње године су биле тешке, поносан сам

Британац је након четири сата и 49 минута, и једне спашене меч лопте, успео да оствари велику победу на старту Аустралијан опена
Мари одушевљен својим подвигом: Последње године су биле тешке, поносан самGetty © Clive Brunskill / Staff

Осећао сам се веома поносно на себе после меча, то није нешто што сам генерално осећао током година на крају тениских мечева, изјавио је британски тенисер Енди Мари након меча у којем је победио Матеа Беретинија у првом колу Аустралијан опена.

Некадашњи светски број један је савладао Беретинија резултатом 3:2 (6:3, 6:3, 4:6, 6:7 и 7:6).

"Мислим да сам поносан на труд који сам уложио у последњих неколико месеци. Тренирао сам јако напорно на Флориди спремајући се да играм овде. Заиста сам поносан на то како сам се борио кроз тај меч на крају када могло је да ми побегне, како сам играо у тај-брејку на крају. Био сам импресиониран собом, што опет није нешто уобичајено. Обично сам строг према себи. Вечерас морам себи да одам признање јер су последњих неколико година биле тешке", изјавио је Мари.

Додао је да му је било тешко јер је губио сличне мечеве у блиској прошлости.

''Изгубио сам неколико таквих мечева на гренд слем турнирима у последњих неколико година, било да је то меч против Циципаса на УС Опену 2021. године или Изнера на Вимблдону", закључио је Мари.

image