Спорт

Нова сензација на Аустралијан опену - није имао гренд слем победу, сад је у четвртфиналу

Јиржи Лехечка је елиминисао и Феликса Оже-Алијасима и то на фантастичан начин
Нова сензација на Аустралијан опену - није имао гренд слем победу, сад је у четвртфиналу© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Нова сензација на Аустралијан опену! Испала је прва тенисерка света Ига Швјонтек и то ће засигурно остати највеће изненађење дана у Мелбурну, али сада је учешће на турниру неочекивано завршио и Феликс Оже-Алијасим.

Шести носилац доживео је пораз у осмини финала од Јиржија Лехечке, чешког тенисера који је преокретом славио 3:1 (4:6, 6:3, 7:6, 7:6).

Ово је Лехечки први пут да је стигао до четвртфинала неког гренд слема. Он је прошле године први пут играо у главним жребовима гренд слемова, али је сваки пут испадао у првим колима и до овог турнира није имао ниједну гренд слем победу у каријери.

Ипак, сада је уписао тријумфе против чак три носиоца. Прво је Лехечка елиминисао 21. носиоца Борну Ћорића, а након Криса Јубанкса, пали су и 11. носилац Камерон Нори, и сада Оже-Алијасим.

Лехечка је одиграо меч каријере, одлично је сервирао и био агресиван, док Канађанин са друге стране није имао живости на какву је обично навикао своје навијаче. Тако ће Лехечка у четвртфиналу играти против победника меча Стефанос Циципас - Јаник Синер.

Чех је пре турнира био 71. на свету, а после Аустралијан опена би могао да буде у првих 40 играча. А како је кренуо, надаће се још једном чуду...

image