Свет

Шеф Удружења немачких оружаних снага: Бундесвер је го, о каквом слању тенкова говоримо? (ВИДЕО)

"Бундесвер је заправо го! Очекује се да ћемо имати озбиљан недостатак оружја до 2025. године због енергетске кризе", оценио је он
Шеф Удружења немачких оружаних снага: Бундесвер је го, о каквом слању тенкова говоримо? (ВИДЕО)© Принтскрин/Јутјуб/ZDFheute Nachrichten

Пуковник Бундесвера и шеф Удружења немачких оружаних снага Андре Вистнер указао је на постојеће проблеме у немачкој индустрији наоружања и снабдевању Бундесвера оружјем и запитао се "о каквом слању тенкова другим земљама уопште може да се говори."

Немачка влада званично је потврдила да ће послати 12 тенкова типа "леопард А26" кијевском режиму, што је описано као "први корак" на путу да се оформе два тенковска батаљона за Украјину (један батаљон садржи 18-45 тенкова).

Међутим, Вистнерове речи указују да је тај план лакше изговорити него извести.

"Бундесвер је заправо го!", оценио је војни званичник током интервјуа за емисију "Хојте" на немачком ТВ каналу "ЗДФ".

"Бундесвер је заправо го! Очекује се да ћемо имати озбиљан недостатак оружја до 2025. године због енергетске кризе", оценио је он.

"Просто није профитабилно за фабрике да продају оружје по истој цени, а ако се цена подигне, (Савезна канцеларија Бундесвера за опрему) неће пристати на куповину. О каквом слању тенкова другим земљама ми уопште можемо да говоримо?", закључио је Вистнер.

image