Магазин

Највећи број светских милионера рођен је у овом знаку - погледајте истраживање

Овај наслов је протеклих дана преплавио интернет. Магазин "Форбс" је као и сваке године, избацио списак најбогатијих људи на свету, а некога није мрзело да обради односно истражи хороскопске знакове око двеста имена са овог списка и закључи да се највише од свих појављује знак Ваге! Како ни нама није било тешко да све то проверимо, ево врло занимљивих информација до којих смо дошли уз помоћ астролога (наш узорак је био првих сто са "Фобсове" листе где се такође Вага појављује најчешће).
Највећи број светских милионера рођен је у овом знаку - погледајте истраживање© Pixabay

Вага као знак (знамо сви) ужива у комфору и луксузу, високој моди. Воли и сва скупа, популарна места, одржава контакте са успешнима у јавном свету и честа је званица многих пријема и скупова познатих. Јер Вага повезује људе. Повезује и бизнисе. Због тога се на овој листи углавном доводи у везу са инвестиционим фондовима. Као и у животу уосталом. Ако вам је жена Вага, плаћаћете свима из њеног окружења, и то са осмехом. Јер Венерин знак воли да троши. Вага је прави екстравагантни расипник. И ту долазимо до логичног закључка - да би могло да се троши, прво мора да се има.

Отуда, иако је високо и на листама "који је знак највише лењ", Вага ће вас изненадити колико може да буде посвећена и предана. Та лењост се више тиче става 'колико пара толико и музике', а тиче се и њене удобности о којој брину кућепазитељи, сервиси разних врста које радо унајмљује као своју гарду. Но, и тај рад код Вага никада није тежак рударски посао, већ само оно што истински воли, у чему ужива. Нешто што јој иде са лакоћом. Често зато живи од талента, хобија. Но најчешће до новца долази наследством, браком или разводом.

Такав случај са ове "Форбсове" листе је и са наследником модне куће "Шанел" (Аланом Вертхајмером, унуком покојног Пјера), децом оснивача компаније "Волмарт", Елис и Роб Волтоном. Ту су и деца оснивача компаније "Марс" (Жаклин и Џон Марс), Мајкл Хортоно - наследник индонежанског мултимилјардера, а и најбогатија жена у Азији, Јанг Хијан је то постала захваљујући оцу који је на њу пренео велики део компаније и богатства. И сви су Ваге.

Па ни брак који је у симболици овог знака, није ту тек случајно. Венчавањем принчева и принцеза кроз историју су се решавали вишегодишњи сукоби зараћених земаља и увећавале територије. То се ни данас није изгубило само у нешто прилагођеном издању. Са Форбсове листе издвајам Мирјам Аделсон која је од 1991. у браку са власником највећег ланца казина у Лас Вегасу.

Супротно Вагама је знак Овна, па ми је згодно сада да додам још нешто што сам запазила. Бивша жена другопласираног Јарца, Џефа Безоса ("Амазон"), Мекензи Скот, је у хороскопу Ован и са Безосом је била од самог почетка. До Амазона је дошао тек пошто је њу упознао, јер са женама Овновима увек стартујете од нуле, са потенцијалом да будете испред свих. Она је била први запослени, бавила се менаџментом фирме, од онлајн књижаре до Амазона каквог данас знамо. А онда, након развода пре коју годину удала се поново за обичног грађанина - наставника у школи, што једној Ваги не би могло лако да се догоди.  

Како је Вага "купи ме - продај ме" знак, представља јавну понуду и потражњу, има слуха за све трендове који долазе, то је и знак свих аукција, тендера, комисионих продаја, па не изненађује да су међу Вагама са ове листе многи управо власници деоница малопродајних ланаца попут Лидла, Х&М и сл.

Но, истина је да у првих сто нема Вага у компанијама које диктирају снагу и смер овом свету. Ту су се више потрудили Овнови. Само у првих десет са ове листе их је чак троје. Међу Овновима су Лари Пејџ ("Гугл"), Стив Балмер ("Мајкрософт"), Занг Јимин ("ТикТок"), два петрохемијска милијардера и већ споменута Мекензи, бивша Безос.

На Форбсовој листи је укупно 2578 имена најбогатијих људи у 2022. години, а са узорком од 200 и нешто имена, добија се следећа табела:  

  1. Вага - 12 %
  2. Рибе - 11%
  3. Бик - 10 %
  4. Лав - 9 %
  5. Ован - 8 %
  6. Девица - 8%
  7. Близанци - 8%
  8. Водолија - 7.5%
  9. Рак - 7.5%
  10. Стрелац - 7.5%
  11. Шкорпион - 6%
  12. Јарац -  5.5%  (мада вам не кажу да од тих 5 процената већи део су власници рудника. Руда је толико мало на сву популацију да је и нелогично да их има колико Вага које се баве углавном ритејлом. Од недавно, и Џеф Безос (Јарац) има своју компанију за копове.)

А ако се питате кога има најмање у првих сто, Стрелчеви убедљиво најмање заступљени. Или, можда само не пријављују профит  - у складу са хороскопом.

 

image