Спорт

Јувентус славио у "српском" дербију Торина - Костић асистент у ревији голова

У оквиру 24. кола Серије А, "стара дама" је славила против градског ривала
Јувентус славио у "српском" дербију Торина - Костић асистент у ревији головаGetty © Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Спектакл у "Дербију дела моле" - фудбалери Јувентуса савладали су градског ривала Торино 4:2, у утакмици са прегршт голова, али и српских фудбалера.

На терену "Алијанц стадиона" нашла су се чак петорица репрезентативаца Србије, а победу су однели Душан Влаховић и Филип Костић.

Овај други је успео и да буде асистент на утакмици, пошто је направио кључно додавање за Хуана Куадрада у 16. минуту. Био је то гол Јувентуса за изједначење на 1:1, пошто је претходно Јан Карамо у другом минуту донео предност "биковима".

Гости су други пут повели у 43. минуту преко Антонија Санабрије, а и тада је један српски играч био асистент - Иван Илић, зимско појачање Торина. Но, у надокнади првог дела игре, Данило је био тај који је матирао Вању Милинковић-Савића за 2:2.

Душан Влаховић није баш одиграо добру партију и био је замењен у финишу меча. До тада се на терену нашао и Немања Радоњић у редовима Торина, али није успео да им помогне. Бремер је у 71. минуту постигао трећи гол Јувентуса, а Адријен Рабио у 80. поставио резултат на коначних 4:2.

Овом победом, Јувентус је стигао до седмог места, упркос томе што им је раније ове сезоне било одузето 15 бодова. Торино је на 10. месту са 31 бодом.

image