Србија и Балкан

Сутра Дан жалости у Новом Пазару због смрти четворо деце

Малишани су највероватније преминули од гушења угљен-моноксидом
Сутра Дан жалости у Новом Пазару због смрти четворо деце© РТ Балкан

Градске власти Новог Пазара одлучиле су да понедељак, 6. март, буде проглашен Даном жалости због трагичне смрти четворо деце у пожару у том граду.

Према Одлуци, све заставе у граду ће бити спуштене на пола копља, медији и угоститељски објекти ће се уздржати од емитовања музике, а сви забавни догађаји ће бити одложени, преноси РТВ Нови Пазар.

Четворо деце страдало је јутрос у пожару у стану у Новом Пазару, саопштио је МУП, а пренео Танјуг.

Пожар је пријављен у 7.24 часа, а припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације у Новом Пазару, одмах по пријему дојаве, у року од минут изашли су на лице места где су затекли пожар који је већ био у распламсавању.

Ватрогасци који су учествовали у гашењу пожара, када су први ушли у стан, у једној соби су затекли сво четворо деце, од којих је најмлађа беба од свега шест месеци, потом једно од две године и близанци од три године.

Отац деце, који је родом из Египта и који је оженио Бошњакињу из Новог Пазара, у једном тренутку је покушао преко терасе да уђе у стан, и тако спаси децу, али су врата, највероватније услед високе температуре, била заглављена, и он није успео у својој намери. 

Како нам је испричао један од рођака мајке настрадале деце, шесточлана породица се грејала на струју, уз помоћ ТА пећи и грејалице, и у стану се сушили веш, па се претпоставља да је и то грејно тело могућ извор пожара.

Мајка деце је задржана на лечењу у Општој болници у Новом Пазару, и према речима очевидаца око петина тела јој је захваћено опекотинама, а отац је превезен у Београд.

Иако су ватрогасци-спасиоци реаговали веома брзо и стигли на лице места, чини се да је пожар избио много пре саме дојаве, јер је ватра затечена у фази разбуктавања, навео је МУП.

image
VV inauguration
banner