Русија

Путин честитао Дан жена: Узвишен однос према жени и мајчинству је безусловна вредност

У тешким тренуцима, током искушења и када је тешко, предусретљивост женског срца претвара се у моћну силу, поручио председник Русије
Путин честитао Дан жена: Узвишен однос према жени и мајчинству је безусловна вредност© РТ

Узвишен однос према жени и мајчинству је за Русију безусловна вредност која се преноси с колена колено, рекао је председник Русије Владимир Путин у званичној честитки Међународног дана жена.

"Драге наше жене, од срца вам честитам Међународни дан жена! Овај празник се прославља у многим државама, али за Русију је увек испуњен посебном топлином и смислом, најлепшим, најсветлијим искреним осећањима, јер је узвишен однос према жени и материнству за нас  безусловна вредност која се преноси с колена на колено", рекао је.

Према речима руског председника, данас је дан када се лепшем полу обраћамо са нарочитом љубављу и пажњом, и када покушавамо да своје најдраже обрадујемо, загрлимо и да им кажемо оно за шта понекад нема довољно времена у свакодневном вртлогу обавеза.

"Знамо колико много у животу почива на вама, драге наше жене, на вашем труду и дарежљивости, колико труда улажете у бризи о деци и како би у породици владала љубав, топлина и слога", нагласио је Путин.

Посебно је честитао женама које су на фронту, раде у војсци и које су за себе изабрале, како председник каже, највишу мисију - одбрану отаџбине.

Издвојио је војне докторке, болничарке, медицинске сестре из пуковских санитетских центара, санитетских јединица и болница, оне које су на првој линији фронта, без обзира на опасност.

"Ваша смелост, одлучност и храброст задивљује и најхрабрије борце. У тешким тренуцима, током искушења и када је тешко, предусретљивост женског срца претвара се у моћну силу која указује на најисправнији, најправеднији и онај прави начин деловања", казао је руски председник.

Захвалио је на искреној и несебичној подршци које жене пружају руским војницима и официрима, и блиским и сасвим непознатим момцима, молитвом, топлим речима и добрим делима.

"Ви инспиришете, враћате веру, помажете нашим херојима да се осете као код куће, а ваше саосећање и милосрђе су у стању да створе и стварају права чуда", нагласио је Путин.

Пожелео је лепшем полу љубав, међусобно разумевање са блискима, и да се топлина коју тако великодушно деле стоструко врати и загреје и њихова срца.

image