Русија

Медведев о саботажи Северног тока: Глупа америчка пропаганда у холивудском стилу

Свет слуша бројне изјаве западних медија о томе ко је ипак дигао Северне токове у ваздух, покушавајући да припишу одговорност некој неименованој проукрајинској групи, рекао је бивши руски председник
Медведев о саботажи Северног тока: Глупа америчка пропаганда у холивудском стилуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев рекао је да је "глупа америчка пропаганда" нова верзија саботаже Северног тока која наводно није повезана ни са Украјином ни са земљама Запада, уз напомену да чак ни европски становници не верују у ову верзију.

"Трећи дан пред нашим очима се одвија још једна епска драма из Холивуда. Наставак филма који је посвећен Садамовом хемијском оружју са демонстрацијом епрувета у УН. Свет слуша  бројне изјаве западних медија о томе ко је ипак дигао Северне токове у ваздух, покушавајући да припишу одговорност некој неименованој 'проукрајинској групи'. Глупа америчка пропаганда", написао је Медведев на Телеграму.

Он је додао да је веома лош кастинг и камера, сценарио досадан, којем не верују чак ни европски становници.

"Ниједна жица и прекидач нису повезани ни са Кијевом, ни са Европом, ни са Америком уроњеном у сенилно безумље, ни са другим западним светом који се разболео од русофобичне хистерије. Само усамљени јунаци који су се ухватили у коштац са проклетим Московљанима! Ново спасење света од неких неславних гадова", додао је он.

Према његовим речима, филм је пропао одмах након премијере, јер западни гледаоци не верују, постављају непријатна питања, зашто је стара верзија о "руском трагу" одједном "почела да се окреће за 180 степени (или 360, како мисли бака Бербок?)".

"Одговори су сасвим разумљиви, с обзиром на тренутно расположење Европљана, који су све мање задовољни перспективом да из свог џепа плаћају све нове пакете санкција, испоруке оружја Украјини, енергетску кризу и пад животног стандарда у некада просперитетним земљама".

Медведев је навео да ако су украјински нацисти, а не Русија, дигли у ваздух гасоводе, каква је сврха подржавати их ватром, мачем и трансферима новца, осим да заварају мозак Европљана, јер изгледа да је због тога и створен цео овај јефтини филм.

"Питам се да ли ће бити наставка овог акционог филма? Са оваквим заплетом: исти јунаци, предвођени пољским канибалом Дудом, који је побегао из психијатријске болнице, продире у бункер храброг председника, који је нањушио бели прах. Узимају га за таоца, а затим га случајно задаве. А онда почиње зомби апокалипса у маниру Последњи од нас", закључио је он.

image