Русија

Захарова: Зеленском да се додели Оскар за улогу чудовишта у америчкој хорор серији

Украјински председник на хиперреалистичан начин оличава монструма зависног од Вашингтона, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова: Зеленском да се додели Оскар за улогу чудовишта у америчкој хорор серијиGetty © Photo by Aaron Chown - WPA Pool/Getty Images

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова осврнула се на вест да је украјинском председнику Владимиру Зеленском ускраћен говор на предстојећој додели Оскара, рекавши да он треба да добије награду за главну улогу у америчкој хорор серији.

"Какви подлаци. Зеленски не само да треба да наступи на додели Оскара, већ треба да добије премију за главну улогу у америчкој хорор серији. Он на хиперреалистичан начин оличава чудовиште зависно од Вашингтона и дроге. За разлику од председника Голоборотка у серији 'Слуга народа'", написала је Захарова на Телеграму.

У поменутој серији, Зеленски глуми сеоског учитеља Васила Голоборотка, који изненада постаје председник државе, након што се путем интернета прошири његов видео у којем критикује корупцију у држави.

Америчка филмска академија наводно је одбила захтев украјинског председника да говори на свечаној додели Оскара у недељу.

Холивудски агент Мајк Симпсон позвао је Академију да уврсти Зеленског на списак говорника, али је његов захтев одбијен, пренео је "Верајети". Симпсон заступа редитеља Арона Кауфмана, који је заједно са познатим глумцем Шоном Пеном режирао документарац о Зеленском, "Суперснага".

Према писању тог холивудског листа, Зеленском је 2022. ускраћен говор на додели Оскара због чињенице да је продуцент церемоније Вилијам Пакер изразио забринутост да је пажња посвећена сукобу у Украјини само зато што "то утиче на беле људе".

Разлог зашто је Америчка филмска академија и ове године одбила Заленског још увек није познат, истиче "Верајети".

Према писању неких медија, одлука је донесена у светлу опадајући подршке слању наоружања Украјини. Недавна истраживања су показала да 48 одсто Американаца подржава слање наоружања, наспрам 29 одсто оних који се противе и 22 одсто неодлучних.

image