Србија и Балкан

Сахрањене жртве масовних убистава у Београду и Малом Орашју

Други дан жалости у Србији обележило је десет сахрана
Сахрањене жртве масовних убистава у Београду и Малом Орашју© TANJUG/ IGOR STANIĆ

У Београду је данас сахрањено пет жртава масовног убиства у основној школи "Владислав Рибникар" - четири ученице и радник обезбеђења.

Девојчица К.М. је на вечни починак испраћена на Новом гробљу. Сахрани је присуствовао велики број деце која су донела беле балоне, као и родбина, пријатељи, директорка школе...

"Немојте се стидети суза према овом невином створењу које није није ни закорачило у живот, а већ из њега излази", рекао је свештеник после опела.

На Централном гробљу, на сахрану девојчице Е.К дошло је пуно чланова породице, родбине и пријатеља.

Свештеник који је држао опело рекао је да је мала Е.К. страдала тако што се испречила између убице и друге деце, и тако дала времена другима да се спасу.

На Новом бежанијском гробљу велики број људи дошао је малу А.Д. испрате на вечни починак, а школски другови су на сахрану донели беле балоне које су пустили да одлете на небо.

Родитељи су на сахрану довели виолинисту који је, док је сандук спуштан у раку, свирао "Тихо ноћи, моје злато спава".

На Новом гробљу испраћена је још једна жртва масовног убиства, девојчица М.А.

На умрлици те невино настрадале девојчице пише "Најдража наша, спавај са анђелима".

Радник обезбеђења школе "Владислав Рибникар" Драган Влаховић (53) сахрањен је на гробљу Лешће.

Сахрани је присуствовао велики број људи - чланови породице, суседи, као и ђаци о којима је Драган годинама водио рачуна.

На сахрани је прочитано и опроштајно писмо деце из "Рибникара", преноси Танјуг.

У Србији је у току тродневна жалост коју је Влада прогласила због трагедије која се догодила у среду у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару, када је ученик К. К. (13) убио девет особа, од којих осам ученика, а ранио седам - шест ђака и наставницу историје.

Сахрањено пет младића у Малом Орашју

На сеоском гробљу у Малом Орашју код Смедерева данас је сахрањено пет жртава масовног убиства почињеног у ноћи између четврта и петка.

Стотине мештана окупило се у порти цркве у Малом Орашју где је убијеним младићима опело служило 10 свештеника епархије пожаревачко-браничевске.

На опелу и на сахрани на сеоском гробљу окупио се велики број чланова породице, рођака и мештана, преноси Танјуг.

За убиство осам особа и рањавање 12, осумњичен је 21-годишњи У. Б. који је ухапшен након акције у којој је учествовало је више од 600 полицајаца.

У. Б. је данас признао да је у селу Мало Орашје, код Смедерева, ватреним оружјем усмртио пет особа, а потом у селу Дубона код Младеновца, усмртио још три особе.

image