Русија

Шојгу проверио борбену обуку војника по уговору (ВИДЕО)

Главнокомандујући Копнених снага Оружаних снага Русије генерал армије Олег Саљуков известио је министра одбране да се вежбе изводе под руководством официра који су стекли борбено искуство током Специјалне војне операције

Руски министар одбране Сергеј Шојгу проверио је организацију борбене обуке војника по уговору на полигонима Западног војног округа, саопштило је Министарство одбране Русије.

Главнокомандујући Копнених снага Оружаних снага Русије генерал армије Олег Саљуков известио је Шојгуа да се све вежбе на полигонима изводе под руководством официра који су стекли борбено искуство током Специјалне војне операције. 

Навео је да се војници упознавају и са наоружањем које користи Запад, са перформансама и начином коришћења.

Командант једне од јединица, која се обучава на полигону, известио је министра одбране да се тренутно одржава интензивна практична обука војника. Војна лица пролазе кроз специјално-тактичку, медицинску и ватрогасну обуку, као и кроз обуку борбене вожње, коришћења специјалне опреме и комуникацијску обуку.

Додао је и да сва обучена војна лица врше гађање из различитих врста наоружања.

Тренутно се на полигонима Западног војног округа одвија индивидуална обука војних лица по уговору и борбена координација у саставу одреда и водова.

Након завршеног комплетног курса практичне обуке, војници ће бити упућени на пунктове сталног размештаја, на даљу обуку у оквиру својих подјединица и јединица.

image