Русија

Шојгу: Удвостручићемо производњу високопрецизног оружја

Украјинска војска је изгубила осам авиона и 15.000 војника током априла, нагласио је руски министар одбране
Шојгу: Удвостручићемо производњу високопрецизног оружја© Tanjug/ AP Photo/Manish Swarup

Руководство Руске Федерације предузело је неопходне мере како би се повећала производња наоружања и војне опреме за руску војску која се бори у зони Специјалне војне операције (СВО), рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу на састанку са руководством Оружаних снага Руске Федерације.

Дејства руских групација трупа током СВО, према његовим речима, у великој мери зависе од благовременог попуњавања залиха наоружања, војне опреме и средстава за уништење, због чега је руководство земље и поставило задатак одбрамбеним предузећима да повећају темпо и обим производње за кратко време, а предузете су неопходне оперативне мере

Како би нанела ефикасну штету непријатељу, руска војска је ове године већ добила довољну количину муниције, сигуран је Шојгу, јер, војно-индустријски комплекс, према његовим речима, обезбеђује потребе војске и морнарице.

"Ипак, неопходно је благовремено идентификовати ризике да предузећа не испуне своје обавезе и благовремено предузму корективне мере", указао је и додао да су предузете мере за повећање производње наоружања.

Руска војска, према његовим речима, наставља да уништава оружје које Запад испоручује Кијеву. Снабдевена је довољним количинама муниције, додао је.

Оружане снаге Украјине су изгубиле више од 15.000 људи током прошлог месеца, додао је руски министар одбране.

"Руске оружане снаге су активне дуж целе линије фронта. Упркос досад невиђеној војној помоћи западних земаља, непријатељ трпи значајне губитке. Само у последњих месец дана изгубили су више од 15.000 људи", рекао је Шојгу.

Оружане снаге Русије су протеклог месеца уништиле 8 авиона, око 300 дронова и више од 400 тенкова украјинске војске, додао је руски министар.

image