Србија и Балкан

Додик: Република Српска је стратешки партнер иницијативе "Један појас - један пут"

Српски члан Председништва БиХ је путем видео-линка на петом Кинеском форуму за развој аутомобила истакао да се односи Кине и Републике Српске убрзано развијају
Додик: Република Српска је стратешки партнер иницијативе "Један појас - један пут"None © TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је данас се односи Кине и Републике Српске убрзано развијају, захваливши кинеској држави и компанијама на подршци Републици Српској.

У обраћању путем видео-линка на петом Кинеском форуму за развој аутомобила током Кинеског интернационалног сајма у Шангају 2022, Додик је поручио да је Република Српска велики пријатељ Кине.

"Одржавајући наше пријатељске односе, успели смо да изградимо велике пројекте и унапредимо развој наше инфраструктуре. Ове године реализована су два инфраструктурна пројекта захваљујући великим кинеским државним компанијама", рекао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ је истакао да је Република Српска вољна да ради са Кином како би наставила да се фокусира на кључне области продубљивања практичне сарадње и остваривања заједничког развоја.

Додик је рекао да је последњих година приметан брз раст индустрије нових енергетских возила у Кини, а кинески аутомобили су добро познати у Европи и овом делу света.

"Република Српска као стратешки партнер иницијативе 'Један појас - један пут' до сада је кроз финансирање инфраструктурних пројеката државних ауто-путева, као и финансирање изградње кључних енергетских објеката у великој мери учествовала у сарадњи и јачању билатералних односа две земље - Народне Републике Кине и Републике Српске", додао је Додик.

 

image