Свет

Немачки посланик: Коришћење геј апликације у парламенту је део посла

Комесар за прихватање сексуалне и родне разноликости Немачке тврди да велики део Бундестага користи "Грајндер" у току радног времена, и да се то мора рачунати као радна активност
Немачки посланик: Коришћење геј апликације у парламенту је део посла© Georg Wendt/dpa

Коришћење апликације за геј упознавање и састанке "Грајндер" у немачком парламенту се рачуна као део посла, тврди посланик владајуће немачке Зелене странке Свен Леман.

Леман је тренутно "комесар за прихватање сексуалне и родне разноликости", односно "квир комесар", што је позиција коју је формирала тренутна владајућа коалиција на челу са Олафом Шолцом.

Како наводи немачки "Билд", Леман је констатовао да је употреба "Грајндера" у немачком парламенту широко распрострањена, а неки политичари наводно користе апликацију чак и за време пленарних седница.

Немачки посланик је рекао да не види проблем у томе што многи у Парламенту Немачке користе ту апликацију, будући да "политичари преко платформе могу да добију корисне информације о темама као што су мајмунске богиње".

"Само с времена на време прођете кроз све апликације, укључујући и Грајндер", рекао је немачки посланик у подкасту "Шванц и Ерлих".

"Што да не? 'Грајндер' је такође посао", додао је Леман.

Изјава да је коришћење апликације за геј састанке током заседања немачког парламента посао политичара наишла је на различите реакције у овој држави.

"Апликације за састанке су приватна ствар и то треба да остану", оценио је Леманов колега, посланик Флоријан Хан из конзервативне Хришћанско-социјалне уније.

"Када господин Леман помеша свој приватни и професионални живот, морате да доведете у питање његову радну етику", додао је Хан.

 

image