Спорт

Фудбалски савез тзв. Косова тражи oд ФИФА на поклон стадион са Светског првенства у Катару!

Фудбалски савез такозваног Косова тражи од ФИФА да им поклони монтажни стадион 974 из Катара, на коме ће репрезентација Србије играти у трећем колу Светског првенства против Швајцарске
Фудбалски савез тзв. Косова тражи oд ФИФА на поклон стадион са Светског првенства у Катару!Getty © Justin Setterfield / Staff

Стадион 974 изграђен је од бродских контењера и модуларног челика, а по завршетку првенства биће поклоњен некој од држава чланица ФИФА.

Наводно, један од главних кандидата да добије први преносиви стадион је "Фудбалски савез Kосова", чији председник је потврдио те тврдње.

Да се нешто озбиљно дешава потврђено је и у гледаној емисији "Руд", која се емитује на ТВ Кљун, која се налази у Тирани.

"Обећано је из ФИФА да ће један од стадиона после Светског првенства завршити на тзв.Косову", рекао је Џевад Зека.

Специфичност стадиона

Стадион који тзв. Kосово тражи од Kатара је по много чему специфичан. Изграђен је од 974 бродска контењера и први је у историји који ће бити потпуно размонтиран након Мундијала. Kонтењери су изабрани јер симболизују Kатарову оријентацију према поморској трговини, а 974 је уједно и позивни број за Kатар.

Провокација

Србија ће 2. децембра играти против Швајцарске, за коју наступа више играча албанског порекла са Косова и Метохије, управо на том стадиону, тако да ово све можемо да схватимо као нову врсту провокације.

Уз то, ФИФА је покренула дисциплински поступак против Фудбалског савеза Србије, због заставе "Нема предаје" која се нашла у свлачионици "орлова" пред меч са Бразилом на Светском првенству у Катару, на основу оптужбе ФС ткз. "Косова". Више о томе прочитајте ОВДЕ.

image