Русија

Путин се провозао обновљеним Кримским мостом (ВИДЕО)

Руски председник разговарао са градитељима и прешао преко моста возећи аутомобил
Путин се провозао обновљеним Кримским мостом (ВИДЕО)None © Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Председник Руске Федерације Владимир Путин посетио је данас Кримски мост, разговарао са градитељима и прешао преко њега возећи аутомобил, преносе "РИА Новости". 

"У контексту континуираних претњи званично изречених из Кијева о могућим, новим нападима на Кримски мост и пратећу инфраструктуру, Путин је истакао значај копненог пута који повезује Крим са остатком Русије", рекао је данас портпарол председника Дмитриј Песков

Саобраћај на десној, поправљеној страни Кримског моста, преко Керчког мореуза, званично је пуштен данас. Заменик председника Владе Руске Федерације Марат Хуснулин известио је председника о реконструкцији моста.

"Хуснулин је Путину објаснио како су текли радови на рестаурацији коловоза, колико људи је било укључено у обнову и који ће радови још бити настављени", објаснио је Песков и додао да је Путин имао и кратак разговор са радницима који раде на мосту.

Демонтажа и замена делова моста, оштећених услед експлозије, почела је средином октобра, а аутомобили су се у то време кретали само левом страном.

Подсетимо, на Кримском мосту 8. октобра експлодирао је камион, при чему се запалило неколико резервоара горива. Два коловозна дела Кримског моста су се делимично урушила, а четири особе су изгубиле живот.

Руски истражни комитет је саопштио да је идентификовано 12 особа које су директно умешане у терористички напад на Кримски мост. Окружни суд у Симферопољу је раније ухапсио пет особа због сумње да су учествовали у терористичком нападу.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је 9. октобра да је експлозија на кључном мосту који повезује Крим са Русијом био терористички акт, који су испланирале Украјинске специјалне службе.

image