Русија

Русија открила нова имена: Ко осим Бајденовог сина развија војно-биолошке пројекте у Украјини

Пентагон активно ради на пребацивању недовршених војно-биолошких истраживачких пројеката у земље централне Азије и источне Европе, поручују из Министарства одбране Русије
Русија открила нова имена: Ко осим Бајденовог сина развија војно-биолошке пројекте у Украјиниwww.globallookpress.com © Tanjug/NIAID via AP

Руско министарство одбране саопштило је данас нова имена људи за које се сматра да су учествовали у америчким војно-биолошким пројектима у Украјини. Међу њима су бивша високорангирана имена компаније "Фајзер", али и америчких Центара за контролу и превенцију болести (CDC) и различитих структура унутар америчких министарства. Споменут је и стручњак за војну медицину Ентони Мекуин, иначе командант добро познатог Форт-Детрика, у којем Пентагон развија биолошка истраживања.

"Раније смо представили материјале који потврђују учешће Хантера Бајдена и његове фондације Роузмонт Сенека (Rosemont Seneca) у финансирању кључних особа који су, по наређењу Пентагона, спроводили у дело разне задатке у Украјини, а споменули смо и друге структуре под контролом Демократске партије САД које су се бавиле оваквим стварима. Показали смо колико је заправо син актуелног америчког председника Хантер Бајден умешан у финансирање компаније 'Метабиота', коју контролише Министарство одбране САД", подсетио је руски генерал-потпуковник Игор Кирилов на брифингу за медије.

Ипак, како је додао, постоји још један одређени број лица који су умешани у ове пројекте, али су добро сакривени од јавности.

Међу њима су бивши директор агенције "ДТРА" (Defense Threat Reduction Agency), агенције унутар америчког Министарства одбране за борбу против оружја за масовно уништење, Кенет Мајерс, затим извршни потпредседник фонда "Ин-Ку-Тел" (In-Q-Tel) који се налази под контролом ЦИА Тара О'Тул, бивши шеф америчких Центара за контролу и превенцију болести (CDC) Томас Фриден, бивши директор Националног института за здравље Френсис Колинс, али и некадашњи вршилац дужности извршног директора Меморијалног института Бателе Џефри Водсворт, главни научни сарадник и председник Одсека за међународна истраживања компаније "Фајзер" Михаел Долстен и многи други, рекао је данас Кирилов.

Ове особе су кључне за реализацију украјинског војно-биолошког програма, преносе "РИА Новости", додајући да су сви они на неки начин повезани са владајућом Демократском партијом, чији су лидери "идејне вође" ових пројеката и тајних шема за прање новца.

Главни организатор и особа која је спровела у дело планове о изградњи биолошких лабораторија на територији земаља бившег СССР-а је Кенет Мајерс, бивши директор агенције "ДТРА", поручили су данас из руског Министарства одбране.

"Тара О'Тул је 2001. године направила сценарио вежби 'Мрачна зима' које су биле посвећене симулацијама терористичког напада уз примену биолошког оружја. Томас Фриден је учествовао у истраживању епидемије еболе у западној Африци 2014. Године, а Френсис Колинс је 'гушио' ставове научника о вештачком пореклу ковида. Корпорација Бател је пружала консалтинг услуге Пентагону у вези формирања биолабораторија на постсовјетском простору. Одсек компаније у Форт-Детрику учествовао је у биолошким истраживањима у интересу Пентагона. Михаел Долстен је одговоран за цео циклус производње медицинских препарата, укључујући вакцине против вируса корона", пишу "РИА Новости".

Ипак, након што су из Русије званично проговорили о овим војно-биолошким пројектима у Украјини, Вашингтон је одлучио да их премести у друге земље, на чему сада активно ради.

"Пентагон активно ради на пребацивању својих недовршених истраживачких пројеката у земље централне Азије и источне Европе", рекао је Кирилов, додајући да САД јачају сарадњу и са Камбоџом, Сингапуром, Тајландом, Кенијом и неким другим земљама Индопацифичког региона и Африке. "Министарство одбране САД највише је заинтересовано за земље које већ поседују лабораторије са високим нивоом биолошке заштите", објаснио је.

image
VV inauguration
banner