Русија

Најновије са фронта: Значајни губици Украјинаца у Доњецку и Херсону

Током последња 24 сата разбијена и комбинована тактичка група страних плаћеника у Доњецком правцу
Најновије са фронта: Значајни губици Украјинаца у Доњецку и Херсонуwww.globallookpress.com © Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

На правцу Купјанска у Херсонској области руске снаге успешно су гађале украјинску војну технику, а том приликом живот је изгубило 50 украјинских војника, саопштило је руско министарство одбране. 

У Доњецком правцу погинуло је 60 војника и плаћеника, а разбијена је и тактичка група страних плаћеника.

Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије оборили су и авион Су-27 Ваздухопловних снага Украјине у близини села Камишевка у Доњецкој Народној Републици, а у још два места оброили су и хеликоптере Ми-24 и Ми-8.

У правцу јужног Доњецка, као резултат удара војне авијације и артиљерије живот је изгубило више од 40 украјинских војника. Током последња 24 сата, према подацима руског министарства, руска војска успела је да пресретне и 15 дронова у зони војне операције.

Од почетка војне операције до сада, Москва је укупно уништила 2.719 дрона, 352 авиона, 192 хеликоптера, 99 противваздушних ракетних система, 7222 тенка и других оклопних борбених возила, 7737 јединица специјалних војних возила…

Украјинске снаге доживеле су губитке и у Запорошкој области – и овде су Оружане снаге Украјине претрпеле губитке у људству и војној техници.  

Према информацији "РИА Новости", ситуација у граду Енергодару у којем се налази највећа нуклеарна електрана у Европи, сада је боља, односно, забележен је знатно мањи број отварања ватре од стране украјинске војске. "Последњих дана готово и да није било напада", рекли су из администрације града.»

Украјинска национална енергетска компанија "Укренерго" током дана је саопштила и да је енергетска ситуацији у земљи најтежа у Кијеву и Кијевској области, али и на југу и истоку Украјине.

У главном граду Украјине уведена су повремена искључења струје због великог дефицита, а за све области у земљи одређени су лимити потрошње.

У источном делу Украјине данас је опет била објављена ваздушна узбуна.  

image