Русија

Руска војска добила нову серију тенкова "т-90м пробој" (ВИДЕО)

Ново возило је унапређена верзија главног борбеног тенка "т-90а", који сада има нову куполу, нову динамичку заштиту, нови топ, модернију опрему за комуникацију и снажнији мотор
Руска војска добила нову серију тенкова "т-90м пробој" (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Руска компанија "Уралвагонзавод" из Нижњег Тагила испоручила је нову серију тенкова "т-90м пробој" Министарству одбране земље, саопштила је прес-служба концерна.

"'Уралвагонзавод' је успешно завршио још један уговор о набавци тенкова 'т-90м пробој'. Део оклопних возила је већ послат у Министарство", наводи се у саопштењу.

Тенк "т-90м" је унапређена верзија главног борбеног тенка "т-90а, који сада има нову куполу, нову динамичку заштиту, нови топ, модернију опрему за комуникацију, снажнији мотор и још много тога.

Према речима потпредседника Владе Дениса Мантурова концерн је на време извршио задатак државног одбрамбеног налога.

"Одељење које ради на призводњи делова ради без прекида. Запослени у Нижњем Тагилу чине све што је могуће да успешно испуне задатке од националног значаја", наводи се у саопштењу.

Министарство одбране Русије објавило је снимак са војницима који вежбају на унапређеним тенкововима "т-90м пробој", који им је од краја прошле године на располагању у зони специјалне војне операције.

"Најбољи и најискуснији војници усавршавају своје вештине управљања борбеним возилом", наводи се у објави Министарства. 

image