Русија

Ракетни удари широм Украјине: "Наредних дана биће тешко"

Сирене за ваздушну опасност чују се у већини украјинских региона, а на мети су Кијев и Очаково, као и бројне централне и источне области земље
Ракетни удари широм Украјине: "Наредних дана биће тешко"www.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov/Keystone Press Agency

Од јутрос се широм Украјине чују сирене за ваздушну опасност, а на мети су  Кијев и Очаково, као и бројне централне и источне области земље.

Министар енергетике Украјине Гермам Галушченко упозорио је грађане да им предстоје тешки дани.

Објекти енергетске инфраструктуре погођени су у пет области Украјине, као и у делу Запорошке области која је под контролом Кијева. У већини региона уведена су хаваријска искључења електричне енергије, саопштио је Галушченко.

Објекат кључне инфраструктуре погођен је у Одеској области Украјине, саопштио је шеф администрације тог региона Максим Марченко и додао да није било жртава.

Након пада Соледара главна пажња се пребацује на Артјомовск.

У суботу током дана на целој територији Украјине проглашена је ваздушна опасност, а локални медији су пренели да је одјекнула серија експлозија у Одеској, Виницкој, Дњепропетровској Харковској, Кијевској и другим областима Украјине.

Министар енергетике Украјине Галушченко изјавио је да Украјину чекају тешки дани у области енергетике због најновијих руских ракетних удара на кључну електро-енергетску инфраструктуру.

"Због ракетних напада извршених на већину украјинских региона, уводе се ванредна искључења струје. Наредних дана ће бити тешко", написао је Галушченко на свом Фејсбук профилу.