Русија

Русија: Незаконите санкције САД неће довести нашу економију до распада

Руска страна још једном је поновила да америчке санкције неће довести до жељеног резултата, већ ће руска економија издржати, али ће амерички партнери имати проблеме, поручују из Москве
Русија: Незаконите санкције САД неће довести нашу економију до распадаwww.globallookpress.com © Alexander Zemlianichenko Jr

Незаконите санкције Сједињених Америчких Држава неће постићи своје циљеве, већ ће уместо штете Русији створити проблеме за партнере Вашингтона, саопштила је данас амбасада Руске Федерације на Телеграму.

Коментар је уследио након јучерашње одлуке Вашингтона да уведе додатне санкције против Москве. Санкциони списак тако је проширен за 10 физичких лица, али и 12 компанија од којих је већина регистрована у иностранству, наводи се у саопштењу америчког Министарства финансија. Мере против ових лица и организација уведене су због наводног кршења забрана трговине војним производима. Пре тога, санкције су последњи пут биле уведене 26. јануара, када је под њих потпао и заменик руског премијера Денис Мантуров.

"Чини се да аутори оваквих одлука не размишљају о њиховој легитимности, али ни о последицама по друге земље, укључујући ту и партнере и савезнике САД. Овако распрострањена употреба секундарних мера не може се другачије објаснити", наводи се у званичном саопштењу.

Амбасада је истакла да многе земље света сматрају да су амерички предлози о сарадњи, који су праћени претњама и казнама због интеракције са Русијом, заправо, смешни.

"Са своје стране можемо само да потврдимо да оваквим незаконитим корацима Сједињене Државе неће постићи наведени циљ. Руска економија је и даље далеко од тога да буде 'у дроњцима', како се неки на Западу надају. Исто важи и за руску индустрију, која се, захваљујући и упркос свим економским баријерама, све више ослања на сопствену снагу", поручили су данас из руског дипломатског представништва.

image
VV inauguration
banner