Русија

Амбасада Русије о оснивању трибунала: Русофобија ће им доћи главе

Позивањем на организовање међународног трибунала за "осуду Русије због агресије у Украјини" генерални директор Организације америчких држава Луис Алмагро доноси конфликт у тај део света, саопштило је дипломатско представништво Русије у САД
Амбасада Русије о оснивању трибунала: Русофобија ће им доћи главеGetty © Alex Wong / Staff

Генерални секретар Организације америчких држава Луис Алмагро, позивајући на формирање међународног трибунала за "осуду руске агресије на Украјину", покушава да придобије подршку власти САД, саопштила руска амбасада у Вашингтону.

Амбасада је нагласила да оваквим коментарима међународни званичник очигледно покушава да придобије подршку својих вашингтонских господара, јер се против његове личности воде интерни поступци у оквиру организације чији је генерални секретар.

"Састао сам се са генералним тужиоцем Андријем Костином и украјинском амбасадорком у САД Оксаном Маркаровом. Изразио сам подршку стварању Специјалног трибунала за осуду агресије коју су починиле руске снаге у Украјини. Само одговор међународне заједнице довешће починиоце пред лице правде", написао је Алмагро на Твитеру.

У извештају се наводи да се Уругвајац од 2014. године ни једном није огласио нити осудио преступе мајданских нацистичких власти Украјине, који нису престајали са бомбардовањем Доњецка и других градова Донбаса, где су гинули цивили, старци и деца.

"Својим русофобским ставовима Алмагро доноси конфликтни потенцијал у тај део света", наводи амбасада и додаје да је његово мишљење представљено као релевантно за све чланове Организације америчких држава.

Поставља се питање на који начин такви ставови генералног секретара најстарије регионалне структуре доприносе остваривању циљева Организације, наводи амбасада.

"Зар није време да се генерални секретар фокусира на насушна питања Западне хемисфере – миграције, економски опоравак након ковида 19, борба против организованог криминала и трговине дрогом? Или је можда дошло време за новог лидера организације?", поручила је амбасада Русије у САД.

image
VV inauguration
banner