Русија

Путин и Лукашенко разговарали телефоном

Председник Белорусије Александар Лукашенко је раније рекао да планира да се састаје са Путином чешће ове године
Путин и Лукашенко разговарали телефономwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председници Белорусије и Русије, Александар Лукашенко и Владимир Путин, договорили су скори сусрет, саопштила је прес-служба белоруског председника након телефонског разговора двојице председника.

"Договорено је да се ускоро одреди датум састанка, а кључни циљ биће контрола спровођења инструкција које су председници раније дали владама две земље. То се односи пре свега на област увоза", наводи се у саопштењу.

Председници су разговарали и о припремама за седницу Врховног државног савета Русије и Белорусије која је заказана за април-мај.

Осим тога, Лукашенко и Путин су разменили мишљења о могућим даљим корацима у оквиру Уније за обезбеђење безбедности својих земаља.

"Председници су разговарали о заједничкој агенди сарадње у сферама економије и политике, као и о безбедносним питањима. Посебно су разговарали о даљим акцијама како би се обезбедила безбедност Белорусије и Русије", наводи се у саопштењу.

На састанку са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом у Минску 19. јануара, Лукашенко је рекао да планира да се састаје са Путином чешће ове године. Прошле године Путин и Лукашенко су се лично састали десет пута, а обавили су више телефонских разговора

image