Русија

Медведев: Бајден добио руске безбедносне гаранције

Тенкови и гранате су свакако важни, али људи су важнији, а од 2014. године грађани масовно одлазе из Украјине, поручио заменик шефа Савета безбедности Руске Федерације
Медведев: Бајден добио руске безбедносне гаранцијеwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Заменик шефа Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев рекао је да је амерички председник Џозеф Бајден, пошто је претходно добио гаранције безбедности, коначно отишао у Кијев. 

"Амерички председник Бајден је, након што је добио гаранције безбедности, коначно отишао у Кијев. Обећао је много оружја и до гроба се заклео на верност неонацистичком режиму. Овде је важно напоменути да Запад заиста редовно испоручује Кијеву оружје и новац. У огромним количинама, омогућавајући војно-индустријском комплексу земаља НАТО-а да зарађује и краде оружје за продају терористима широм света", написао је Медведев на Телеграму.

Како је Медведев навео, што се тиче становништва у Украјини је, у 2001. години према попису, било око 48,5 милиона људи, узимајући у обзир оне који су тада радили у иностранству.

"Затим су 2014. отпали Крим и Донбас. Тада је почела Специјална војна операција и активна емиграција. И у Европи и у Русији. Према различитим експертима, отишло је од 15 до 20 милиона људи", додао је он.

Он је напоменуо да у Украјини сада живи од 20 до 25 милиона људи, са тенденцијом да се смањи.

"Тенкови и гранате су свакако важни, али људи су важнији. И они нису потчињени ни старцу преко океана, ни банди наркомана из Кијева. Њихов масовни одлазак је одговор на питање ко је одговоран за њихову будућност", закључио је Медведев.

image