Русија

Медведев: Бајден, онако расејан, може да започне трећи светски рат

Прогресивна деменција није сметња за поновну кандидатуру на место председника САД, закључио је заменик председника руског Савета безбедности коментаришући могуће кандидовање америчког политичара за други председнички мандат
Медведев: Бајден, онако расејан, може да започне трећи светски ратwww.globallookpress.com © Yuri Gripas - Pool via CNP

Амерички председник Џозеф Бајден могао би, "онако расејан", да започне трећи светски рат, написао је заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев на Телеграму, коментаришући изјаву америчког председника да не зна да ли ће се кандидовати на следећим изборима.

"Стари Бајден изгледа иде у други мандат. Шта је обележило његов рад? Меша називе, имена, датуме и губи се у сопственој канцеларији. У гаражи своје куће чува тајна документа. Потрошио је више од сто милијарди долара на земљу у колапсу, непознату обичним Американцима, а за све економске проблеме САД криви Русију", написао је Медведев.

Медведев је поручио да би Бајден чак могао да започне трећи светски рат због "своје расејаности".

"Прогресивна деменција очигледно није сметња за поновну кандидатуру на место председника САД", закључио је Медведев.

Раније је Бајден рекао да још није спреман да донесе одлуку о учешћу на изборима 2024. године, и додао да се резултати избора 2024. године не могу предвидети. Акутелни амерички председник је претходно најавио да намерава да учествује у предизборној кампањи и да му године нису сметња, премда још није било чврсте одлуке.

image