Русија

Дан бранилаца отаџбине обележен у Београду, Боцан-Харченко положио венац ослободиоцима града (ФОТО)

Поред амбасадора, венац је положио изасланик одбране Руске Федерације у Београду, генерал-мајор Александар Зинченко као и остали представници дипломатске мисије у Србији, наводи се у саопштењу амбасаде
Дан бранилаца отаџбине обележен у Београду, Боцан-Харченко положио венац ослободиоцима града (ФОТО)© Tanjug/ ZORAN ŽESTIĆ (STF)

Поводом обележавања руског државног празника Дана бранилаца отаџбине амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко положио је венац на Спомен-гробљу Ослободилаца Београда.

Поред амбасадора, венац је положио изасланик одбране Руске Федерације у Београду, генерал-мајор Александар Зинченко као и други представници дипломатске мисије у Србији. Одали су почаст браниоцима отаџбине и код Споменика црвеноармејцу, Вечне ватре, руске Спомен костурнице на Новом гробљу и Споменика совјетским ратним ветеранима погинулим у авионској несрећи на Авали 1964. године.

У церемонији су учествовали и амбасадор Републике Белорусије Валериј Бриљов, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, делегација Војске Србије, представници ветеранских организација и руски сународници.

image