Русија

Медведев: Уништићемо неонацизам до темеља

Важно је да се помере границе претње нашој земљи што је даље могуће, и до граница са Пољском, ако треба, написао је заменик председника Савета безбедности Русије
Медведев: Уништићемо неонацизам до темељаwww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Неонацизам мора да буде уништен до темеља како би свет затекао дуго очекивани мир, написао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев на Телеграму.

"Важно је да се остваре сви циљеви Специјалне војне операције. Важно је да се помере границе претње нашој земљи што је даље могуће, и до граница са Пољском, ако треба. И да се уништи неонацизам до темеља. Да касније не би губили време на хватање остатака Бандериних банди по украјинским шумама. Свет ће наћи дуго очекивани мир", рекао је Медведев.

Већ годину дана траје Специјална војна операција (СВО), прошло је годину дана од када су руски војници успоставили ред, мир и правду у Русији, заштитили руски народ и уништили корене неонацизма, написао је Медведев називајући руске војнике херојима.

"Русија ће победити. Сви желимо да се то деси, што пре. И тај дан ће доћи. Вратићемо наше територије и поуздано заштитити наш народ који је страдао током година геноцида и гранатирања", уверен је Медведев.

А шта онда?

После свих нереда, сматра Медведев, следе преговори, тешки и напети.

"Преговори ће бити тешки јер су формални учесници преговора на страни нашег непријатеља једно, а стварни преговарачи друго. Одлуке неће доносити кијевски режим, неће то бити Зеленски, ако и остане жив до тада. Одлуку ће донети преко океана они у чијим рукама је профит од снабдевања Кијева оружјем", написао је руски званичник.

Према његовим речима, мотиви које имају непријатељи Русије су свима јасни, желе да максимално ослабе Русију "како би дуго потом крварила". Зато и нису заинтересовани за окончање сукоба, сматра Медведев.

Али пре или касније, по историјским законима, доћи ће до преговора, а онда и до договора, предвиђа Медведев.

Наступиће исцрпљујући месеци и године сукоба због беса и безобразлука оних који ће управљати остатком Украјине и који неће признавати резултате СВО, прецизира руски званичник.

"Неонацисти ће наставити да контролишу моћну камарилу, јер нико од њих нема другу идеологију осим Бандериног нацизма. Признање пораза за њих је као смрт", написао је Медведев.

Он предвиђа да ће "нови крвави момци" који себе називају легитимним властима Украјине поново да изазову светски сукоб на неком новом Мајдану, а можда и без њега.

"То не смемо дозволити", нагласио је Медведев и додао да је управо због тога важно да се сви циљеви СВО постигну.

image
VV inauguration
banner