Русија

Володин: САД присиљавају ЕУ да финансира кијевски режим, а улажу мање од свих

Председник Државне думе је нагласио да више од САД улажу Пољска, Естонија, Бугарска, Летонија, Литванија, Чешка, Малта, Норвешка, Словачка, Румунија и Кипар
Володин: САД присиљавају ЕУ да финансира кијевски режим, а улажу мање од свих© tanjug/ The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation Press service via AP

Сједињене Америчке Државе присиљавају европске земље да финансирају кијевски режим на штету својих грађана, иако оне саме улажу најмање, написао је председник Државне думе Вјачеслав Володин на Телеграму.

Док присиљавају друге да улажу, САД имају много мање трошкова за Украјину од других, објаснио је Володин и додао да је по финансирању Кијева Вашингтон тек на 12. месту јер улаже свега 0,37 одсто БДП-а.

Према његовим речима, то је 5,7 пута мање од трошкова за  наоружавање Кијева које сноси Пољска, а који износе 2,1 одсто БДП-а.

Председник Државне думе је приметио да више од САД улажу и Естонија, Бугарска, Летонија, Литванија, Чешка, Малта, Норвешка, Словачка, Румунија и Кипар.

Нагласио је да су на овај начин САД још једном показале да је "основни принцип њихове политике употреба других земаља да постигну своје интересе".

"Поред тога, земље ЕУ имају додатне трошкове због антируских санкција које су погодиле европску економију као бумеранг", рекао је Володин.

Нагласио је да је укупна подршка за енергетику у ЕУ износила 570 милијарди евра, што је Немачку коштало 7,2 одсто БДП-а.

Он је додао да снабдевање Кијева оружјем није у националном интересу земаља ЕУ и да је на штету европских грађана.

image