Русија

Патрушев: НАТО од Украјине направио велики војни камп за пораз и распарчавање Русије

Вашингтон је одавно постао шампион у нарушавању суверенитета држава, у броју покренутих ратова и сукоба, у грубом и нелегалном лову на грађане других земаља, поручује секретар Савета безбедности Русије
Патрушев: НАТО од Украјине направио велики војни камп за пораз и распарчавање Русијеwww.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/ZUMAPRESS.com

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев поручио је да су земље НАТО-а од Украјине направиле један велики војни камп са циљем да поразе Русију на бојном пољу, а затим да је распарчају.

"Земље НАТО-а су стране у овом сукобу. Оне су од Украјине направиле један велики војни камп, које украјинским трупама шаљу оружје и муницију, обезбеђују им обавештајне податке, укључујући и уз помоћ сателитске констелације и значајног броја беспилотних летелица", рекао је Патрушев у интервјуу за "Расискаја газета", уочи другог "Самита за демократију" који су покренуле Сједињене Државе.

Према његовим речима, инструктори и саветници НАТО-а обучавају украјинску војску, док се плаћеници боре у саставу неонацистичких батаљона.

"Покушавајући да што дуже продуже овај војни сукоб, они не крију свој главни циљ – пораз Русије на бојном пољу и њено даље распарчавање", поручио је Патрушев.

САД шампион по броју ратова 

Руски званичник је додао да су САД одавно постале "шампион" по броју ратова који су покренути у различитим деловима света и за нарушавање суверенитета других држава.

"Проглашавајући демократске пароле неумесним и депласираним, Вашингтон је, заправо, одавно постао шампион у нарушавању суверенитета држава, у броју покренутих ратова и сукоба, у грубом и нелегалном лову на грађане других земаља", нагласио је Патрушев.

Он је истакао да ако Сједињене Државе заиста одлуче да крену ка демократији и престану да понижавају своје вазалне савезнике, Русија ће то свакако поздравити.

Подсетимо, први Самит демократије, који су такође спонзорисале Сједињене Државе, одржан је у децембру 2021., док је други заказан за 28-30. март, у позадини озбиљних проблема у америчком банкарском сектору, који су почели 10. марта након што су калифорнијски регулатори затворили "Силикон вели бенк", једну од двадесет највећих америчких комерцијалних банака.

Ово је био највећи банкрот банке у САД од финансијске кризе 2008. Осим тога, власти су затвориле велику њујоршку банку "Сигначр" због системских ризика, а најављено је и затварање банке "Силвергејт".

Америчке власти настоје да преваре свој народ током системске кризе 

Патрушев је навео да је главни задатак садашњег америчког политичког режима да збуни свој народ током системске кризе, у коју су упале и саме Сједињене Државе. Према његовим речима, подразумева се да САД не желе да чују

"Главни задатак политичког режима у савременим Сједињеним Државама је да заведе сопствено становништво у условима системске кризе у којој се и они сами налазе. Демократија је за њих само лепа фасада државног система, која је замишљена да сакрије непоштовање права обичних Американаца. Свако ко је пажљиво проучавао амерички правни и друштвено-политички систем, лишен је илузија о слободи говора и воље у овој земљи", навео је.

О каквој слободи мишљења може да се прича, закључио је Патрушев, када чак ни бивши председник САД не сме да говори на друштвеним мрежама ни у штампи о темама које су од интереса за друштво, а медији су гласноговорници највећих компанија и елитних група.

image