Русија

Патрушев: Тражимо амерички дрон у Црном мору

Ово је још једна потврда да су директно умешани у ове догађаје", поручио је секретар Савета безбедности Руске Федерације
Патрушев: Тражимо амерички дрон у Црном мору© Tanjug/AP Photo/Roman Chop

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев поручио је да ће руска страна покушати да дође до олупине америчког дрона МК-9 који је пао у Црно море.

"Не знам да ли ћемо моћи да добијемо остатке дрона или не, али оно што треба да урадимо, ми ћемо свакако to учинити. Надам се, наравно, успеху", рекао је Патрушев у емисији на каналу "Русија-1".

Према његовим речима, САД стално говоре да не учествују у непријатељствима против Руске Федерације, али ситуација са дроном потврђује супротно.

"Што се тиче дрона, Американци стално говоре да не учествују у сукобу. Ово је још једна потврда да су директно умешани у ове догађаје", поручио је он.

Подсетимо, како је саопштило руско Министарство одбране, средства контроле Ваздушно-космичких снага Русије забележила су у уторак ујутро лет америчке беспилотне летелице МК-9 на подручју полуострва Крим.

Како се истиче, амерички дрон је летео са искљученим транспондером и нарушио границу региона, због чега су подигнути руски ловци.

"Услед оштрог маневрисања амерички дрон је изгубио контролу и висину, и сударио се са воденом површином", истакли су у руском Министарству одбране.

image