Русија

Патрушев: САД прљавим и подлим методама приморавају свет да се окрене против Русије

Запдне силе имају циљ да Русији наметну неолибералне вредности уместо традиционалних руских духовних и моралних вредности које су проверене вековима, лишавајући наш народ поноса на своју земљу и њену вишевековну историју, рекао је секретар Савета безбедности Русије
Патрушев: САД прљавим и подлим методама приморавају свет да се окрене против Русијеwww.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Сједињене Америчке Државе и "њихови послушници" приморавају свет да се окрене против Русије, сеју мржњу према њој и покушавају да је дискредитују "свим прљавим и подлим методама", рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев на састанку у Уљановску.

По његовом мишљењу, независна Русија, која брани интересе мултиполарног и праведног света "не одговара САД, које су, кријући се иза измишљене теорије о искључивости Американаца, навикле да жонглирају међународним правом, диктирају и намећући своје вредности и услове свету, имајући вазале, а не партнере".

"САД и њени послушници, градећи Русији имиџ непријатеља, сеју мржњу према њој и њеном народу, покушавајући да дискредитују руски свет, а светској заједници намећу конфронтацију са њом", сигуран је Патрушев.

У те сврхе се, наставио је, "користе све прљаве и подле методе" вођења информационог рата, лажи, непоткрепљене оптужбе, инсценирани инциденти, као што су Буча, Маријупољ, Краматорск.

"Чак и за подривање Северних токова су у почетку осуђивали Москву", подсетио је секретар Савета безбедности Руске Федерације.

"Све ово има за циљ да нам наметне неолибералне вредности уместо традиционалних руских духовних и моралних вредности које су проверене вековима, лишавајући наш народ поноса на своју земљу и њену вишевековну историју, подривајући јединство друштва које је 1945. године омогућило победу над фашизмом", рекао је он.

Патрушев је скренуо пажњу да су победницима проглашени они који отворили други фронт тек у јуну 1944. године, када је Црвена армија већ била на корак од Берлина. У Украјини, у европским земљама, руше се споменици херојима Великог отаџбинског рата, величају се бивши саучесници нациста, казао је он.

"Подстицањем неонацизма, колективни Запад настоји да преда забораву страхоте и патње које је нацистичка идеологија донела човечанству. Сутра се навршава 80 година од трагедије у Хатину, где су нацисти живе спалили све мирне мештане села, међу којима је било 75 деце. Ово никада нећемо заборавити!" – закључио је секретар Савета безбедности РФ.

image
VV inauguration
banner