Русија

Кадиров: А сада, чак и ако један метак одлети ка Русији, збрисаћемо их са лица земље

Чеченски лидер се огласио поводом Путинове одлуке да уведе ратно стање на територији припојених региона
Кадиров: А сада, чак и ако један метак одлети ка Русији, збрисаћемо их са лица земље© Тanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Лидер Чеченске Републике Рамзан Кадиров подржао је одлуку председника Руске Федерације Владимира Путина да уведе ратно стање на територији Луганске и Доњецке Народне Републике, Херсонске и Запорошке области.

Владимир Путин изнео је ову одлуку на данашњем заседању Савета безбедности Руске Федерације, а Руски парламент је једногласно одобрио указ председника Путина о увођењу ратног стања у четири нова руска региона.

Кадиров се тим поводом огласио на свом Телеграм каналу и пружио пуну подршку врховном команданту.

"У потпуности подржавам одлуку о ванредном стању у четири нова региона Русије. Увек сам истицао да је народ изашао на референдум да бисмо га заштитили од нациста. А сада, чак и ако један метак одлети ка Русији, ми не само да треба да гађамо центре одлучивања, већ да их збришемо са лица земље, тако да не остане ни мокро место од ове фашистичко-бандеровске хунте", написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Он је напоменуо и да безбедност Русије треба да граде не само федерални центар, већ и регионалне власти. Према његовом мишљењу, додатна овлашћења начелника у овој ситуацији помоћи ће ако сви руководиоци стриктно поштују упутства.

image