Русија

Володин: Западне лидере чека Међународни трибунал

Западни политички систем је деградирао, заједно са њим и његови лидери, који не само да су изгубили ауторитет, већ су оптужени за многобројне кривичне предмете и афере, написао је руски званичник
Володин: Западне лидере чека Међународни трибуналwww.globallookpress.com © Icana News Agency

Европски и амерички политичари који су одговорни за сукобе у широм света, треба да буду изведени пред међународни суд и заслужено кажњени, написао је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин на Телеграму.

"Њихове одлуке довеле су до крвопролића, разарања, милиона жртава и трагичних судбина у Југославији, Либији, Ираку, Сирији, Авганистану, а данас и у Украјини", навео је Володин.

Западни политички систем је деградирао, заједно са њим и његови лидери, који не само да су изгубили ауторитет, већ су оптужени за многобројне кривичне предмете и афере, написао је Володин.

"И ови људи су дали себи за право да уче цео свет како се живи", рекао је он.

"Доналд Трамп је оптужен за вишемилијонску превару. Бивши амерички председник је кривично гоњен. Иста судбина прети и Бајдену. Разлога има довољно. Оптужен је за корупцију у Украјини и коришћење свог службеног положаја, као и за то што су у његовој кући пронађена тајна документа", нагласио је он.

Бивши француски председник Никола Саркози осуђен је на затворску казну због корупције и покушаја да подмити судију, а Ангелу Меркел је немачки уставни суд оптужио за пристрасност и кршење принципа једнаких могућности политичких партија, истакао је председник Државне думе Русије.

Према његовим речима, сведоци смо да сви они одговарају за мање тешке злочине од оних које су заиста починили.

image