Русија

Медведев: Украјинска власт ће одговарати пред Богом за злодела против Кијевско-печерске лавре

Украјински председник и "екипа" ће добити казну за све што су урадили против Кијевске светиње и свештенослужитеља, нагласио је руски званичник
Медведев: Украјинска власт ће одговарати пред Богом за злодела против Кијевско-печерске лавре© Tanjug/ Roman Hrytsyna

Заменик шефа Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев сигуран је да ће се председник Украјине Владимир Зеленски и "његова екипа" суочити не само са људским, већ и са божанским судом за своје поступке против Кијевско-печерске лавре.

"Сигуран сам, појавиће се они не само пред људским судом, већ пре свега пред Његовим судом. И добиће за све што су урадили", написао је Медведев Телеграму цитирајући Јеванђеље.

"И видех звер и цареве земаљске и војнике њихове скупљене да се побију с Оним што седи на коњу и с војскама Његовим. И би ухваћена звер, и с њом лажни пророк који учини пред њом знаке којима превари оне који примише жиг звери и који се поклањају икони њеној: живи бише бачени обоје у језеро огњено, које гори сумпором", цитирао је Медведев Откровење Јована Богослова.

Служба безбедности Украјине оптужила је у суботу намесника Кијевско-печерске лавре, митрополита канонске Украјинске православне цркве Павла, за распиривање верске мржње и правдање руских поступака.

Претресене су просторије на територији Кијевско-печерске лавре, у којима живи митрополит, а он сам је изведен на суд ради одређивања мере задржавања. Међутим, духовнику је позлило на суду, састанак је одложен за понедељак. Касније су одлучили да састанак ипак одрже у суботу, а Павела, који је био у болници, присилно су довели на суд, где му је одређен даноноћни кућни притвор и забрањено му је да присуствује литургији.

Синоћ за време Вечерње службе на улазу испред Лавре  одржан је "концерт ослободилаца Лавре од православних хришћана", саопштила је УПЦ на Телеграму и поделила видео на коме протестанти певају песму која слави украјинску војску и позива на убијање Руса.

image