Русија

Путин донео указ: Фонд "Браниоци отаџбине" за подршку војницима СВО

Примаоци мера ће на основу указа бити и представници оружаних снага и војних формација ДНР и ЛНР који су се бранили од непријатеља од 2014. године
Путин донео указ: Фонд "Браниоци отаџбине" за подршку војницима СВОwww.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о стварању државног фонда за подршку учесницима Специјалне војне операције у Украјини "Браниоци отаџбине", стоји у документу објављеном на порталу правних информација.

"У циљу стварања услова који обезбеђују пристојан живот и активан рад учесника СВО, других лица и чланова њихових породица, одлучујем (…) да се сврсисходним сматра стварање државног фонда за подршку учесницима у СВО 'Браниоци отаџбине'", наводи се у тексту указа.

Примаоци мера ће на основу указа бити и представници оружаних снага и војних формација Доњецке и Луганске Народне Републике који су се бранили од непријатеља од 11. маја 2014. године.

Врховни орган фонда је надзорни одбор, његов председник је први заменик шефа председничке администрације Сергеј Киријенко, а председник самог фонда је шеф одбора повереника у социјалној сфери Кузбаса Ана Цивиљева. На челу Управног одбора је министар рада и социјалне заштите Антон Котјаков.

Председник је поручио и лидерима нових руских региона да "пруже подршку активностима" организације.

image
VV inauguration
banner