Русија

Песков: Учешће Запада у сукобу у Украјини неће утицати на специјалну операцију

Степен умешаности Америке и НАТО-а у сукоб постепено расте, каже Дмитриј Песков
Песков: Учешће Запада у сукобу у Украјини неће утицати на специјалну операцију© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија зна да су Сједињене Америчке Државе и НАТО умешане у сукоб у Украјини.

"Немамо ни најмању сумњу у директну или индиректну умешаност САД и НАТО-а у сукоб Русије и Украјине", рекао је Песков за Си-Ен-Ен, коментаришући вест "Њујорк тајмса" о томе да Пентагон истражује цурење тајних докумената у којима се описује стање украјинске војске и планови САД и НАТО-а за јачање Оружаних снага Украјине.

Према његовим речима, степен њихове умешаности у сукоб постепено расте.

"Пратимо овај процес. Наравно, то компликује целу причу, али неће утицати на резултат специјалне операције", јасан је Песков.

Тајни ратни документи који откривају америчке и НАТО планове да уочи најављене контраофанзиве на Русију ојачају украјинску војску, процурели су на друштвеним мрежама, "пружајући Кремљу вредне информације о распоредима испоруке оружја и трупа, броју украјинских трупа и другим војним детаљима", пренео је данас "Њујорк тајмс".

"Открића у оригиналним документима, која се појављују као фотографије дијаграма очекиваних испорука оружја, снаге трупа и батаљона и других планова, представљају значајне прекршаје америчке обавештајне службе у настојању да се помогне Украјини", наводи овај медиј.

image
VV inauguration
banner